Практикувано от векове във всички култури по света - включително

...
Практикувано от векове във всички култури по света - включително
Коментари Харесай

6 начина да премахнете токсините от тялото си

Практикувано от епохи във всички култури по света - в това число обичайна източна медицина - почистването на тялото е обвързвано с отмора, унищожаване на токсините от тялото и поддържане на тялото. Редовната здравна детоксикация възвръща салдото на тялото ви и ви оказва помощ да останете здрави.

Детоксикация на тялото

Да детоксикирате организма от отрови е да пречистите кръвта. Отпадъците се отстраняват от кръвта в черния дроб, където се натрупват токсините. Тялото също естествено се освобождава от нездравословните субстанции посредством бъбреците, червата, белите дробове, лимфната система и кожата. Въпреки това, когато даден орган не работи вярно, тялото е незадоволително филтрирано и токсините стартират да засягат всички тъкани. По време на детоксикацията, когато въвеждате дни без храна, позволявате на всички органи да си починат. Използвайки елементарни и естествени способи за разчистване, да вземем за пример специфични зеленчукови и плодови диети, вие стимулирате черния дроб да отстрани токсините от тялото, усъвършенства притока на кръв и добавя изчезналите хранителни субстанции.

Прости способи да ви оказват помощ да се отървете от токсините всеки ден, даже в случай че не следвате цялостна стратегия за детоксикация. Използвайте ги постоянно и ще почувствате по какъв начин тялото ви постепенно се връща в равновесие и ще възвърнете силата и здравето си.

1. Започнете деня с вода

Голяма чаша вода с лимонен сок е превъзходен метод да останете хидратирани през целия ден и да стимулирате апетита си. Водата оказва помощ да се изхвърлят нездравословните странични артикули от всички органи, което автоматизирано ще ви даде още сила за деня.

2. Насладете се на сауната

Редовните визити на сауна усилват притока на кръв и подтикват лимфната система. Също по този начин подкрепя храносмилането, укрепва тялото и оказва помощ за унищожаване на токсините. Посещенията в сауната подкрепят цялостното прочистването на тялото, защото токсините се отстраняват точно с пот.

3. Защитете черния дроб

Като приемате билки като глухарче, репей или бял бодил, както и като пиете зелен чай, помагате на черния дроб да отстрани нездравословните субстанции.

4. Яжте фибри

Яденето на към 30 г фибри дневно контролира броя на изхожданията, отстрани газовете, намалява равнищата на кръвната захар и холестерола и способства за ефикасното пречистване на организма. Фибрите, като неразграден хранителен съставен елемент, събират нездравословни за организма субстанции, до момента в който пътуват през храносмилателната система.

5. Насладете се на преимуществата на морските водорасли

Морските водорасли - спирулина и хлорела - са известни със своите почистващи свойства. Съдържащият се в тях хлорофил понижава въздействието на свободните радикали върху клетките на тялото и подкрепя детоксикацията.

6. Вземете витамин С

Витамин С оказва помощ на организма да създава глутатион, органично химично съединяване с антиоксидантни свойства. Глутатионът в черния дроб обезврежда свободните радикали и пестициди, оказва помощ за премахването на нездравословните субстанции от тялото.

Докато ежедневните почистващи процедури ще помогне на тялото ви да се усеща по-добре, следвайте цялостната стратегия за разчистване най-малко един път годишно. През това време би трябвало да си починете от работа, да имате време да слушате тялото си и да спазвате подобаваща диета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР