Прага. Парламентът на Чешката република одобри затягането на Закона за

...
Прага. Парламентът на Чешката република одобри затягането на Закона за
Коментари Харесай

Die Zeit: Чешкият парламент одобри затягането на Закона за имиграцията

Прага. Парламентът на Чешката република утвърди стягането на Закона за имиграцията, оповестява немският народен всекидневник Die Zeit. Предложението мина гласуването в Камарата на представителите с поддръжката на 113 депутати. „ Против “ се изрекоха единствено деветима от националните представителите в залата.
Измененията целят усложняване на процедурите за събиране на фамилии и даването на правна помощ за търсещите леговище. В бъдеще на претендентите за протекция може да им бъде отказано позволение за престояване, в случай че пропуснат да се явят на планувано чуване или дават документи с погрешни данни и наличие.
Предстои законодателните промени да бъдат одобрени от президента Милош Земан, което обаче се чака да премине безпроблемно.
Критиците предизвестяват, че законът е в несъгласие с интернационалните контракти и директивите на Европейски Съюз. Адвокатите сигнализират, че измененията нарушават правата на индивида и подценяват върховенството на закона, без освен това да способстват за по-голяма сигурност на чешките жители.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР