Прабългарите – народ от тюркски произход“ – това четем на

...
Прабългарите – народ от тюркски произход“ – това четем на
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Стига! Tова е скандален гаф! Ние сме българи, а ни представяте като…

„ Прабългарите – народ от тюркски генезис “ – това четем на интернет страницата на Министерството на външните работи. Информацията е оповестена в британската версия на уеб страницата и е налична на страницата на всяко едно българско посолство в чужбина. Конкретният текст „ In the second half of 7th century A.D. the proto-Bulgarians – people of Turkic origin, settled on the territory of today’s North-East Bulgaria. “[1] се намира в раздел „ История на България “.
За това сигнализира почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация и историк доктор Красимир Каракачанов.
(Ето връзка към страницата на българското посолство в Република Северна Македония – https://www.mfa.bg/en/embassies/macedonia/1441. Английският текст е еднакъв на страниците на всички наши посолства в чужбина и гласи, че прабългарите са от тюркски генезис.)
Явно по този начин от външно министерство показват историята на страната ни и българите пред чужденците! Кой знае от какъв брой време в Лондон, Вашингтон, Париж, Берлин, Атина, Белград, Букурещ, Москва и прочие четат, по какъв начин ние сами твърдим, че сме турци. След като ние сами пишем по този начин за себе си, дано не се чудим на неналичието на почитание от страна на непознати страни към България и институциите ни.
Целият този абсурден случай добива гласност тъкмо в навечерието на националния празник 3 март – когато честваме Освобождението на България от османско иго.
Ето да вземем за пример ние убеждаваме християните в районен съд Македония, че сме един народ и имаме обща история допреди интервала на комунизма, когато бива принудително налагана македонската национална еднаквост. И в случай че решат да почерпят информация от британската версия на уеб страницата на външно, какво ще прочетат нашите братя край Вардара? Че българите произлизат от тюркски племена! И след това се чудим за какво на интернационална сцена ни се смеят и подиграват. И се чудим на арогантното и антибългарско държание от страна на управляващите в РСМ, където съгласно учебниците по история ние, българите, сме татари и турци, а „ македонците “ са славяни! Е няма за какво да се чудим, мъдрият български народ го е споделил в сентенция „ Кой каквото самичък си направи, никой не може да му го направи. “.
Кой ще поеме виновността за публикуването на тази информация на страницата на Министерство на външните работи? Ще се опитат в този момент да ни хвърлят прахуляк в очите, че е инцидентно и несъзнателно! Стига! Стига сме търпели нелепи пояснения.
Г-жо външен министър Габриел, дължите пояснение на българите за какво на интернет страницата на подопечното Ви ведомство е записано, че прабългарите са народ от тюркски генезис, в случай, че в историческата просвета има най-малко още 2-3 версии за произхода на прабългарите. Всички съществени учени (без тези в Скопие) пазят тезата, че днешните българи са симбиоза сред прабългари, траки и славяни, а актуалният български език е славянски. Език, утвърдил се по времето на цар Борис I и Симеон Велики въз основата на лична писменост, основана от тези владетели за потребностите на българската страна, само че употребен през днешния ден от стотици милиони други славянски нации.
За всички ни обаче би трябвало да бъде ясно, че го вършиме по конюнктурни аргументи – с цел да покажете на тези, които Ви назначиха, че с всички сили се пробвате да извършите заръката на „ началството “ в Брюксел и „ посолството “ да премахнете възприятието за непосредственост с Русия и славянския свят, с които ни свързват език, просвета и писменост и православие, които Русия възприе от нас, българите!
Да не отричаш своя славянски жанр, език и православна религия не те прави русофил! Но да ги отричаш и се срамуваш от тях те прави неприятен българи, па въпреки и „ евроатлантик “.
Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация
[1] (превод от англ.) През втората половина на VII в. на територията на днешна Североизточна България се заселват прабългарите – народ от тюркски генезис.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР