ПП няма да предложат кабинет, за да няма време за

...
ПП няма да предложат кабинет, за да няма време за
Коментари Харесай

Защо Борисов избра проф. Габровски? Румен Христов свали картите

ПП няма да предложат кабинет, с цел да няма време за прегласуване на вероятно несъгласие върху Изборния закон, счита водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Ето какво съобщи той пред „ Стандарт “:
-->
Кандидатурата на проф. Николай Габровски беше непредвидена от позиция на име, което чухме в последния миг. Но разновидността за показване на непартийна фигура се обсъждаше. Вариантите бяха два – водачът на партията или някой от заместниците му или равно отдалечена, само че публично призната персона, каквато несъмнено е тази на проф. Габровски.

По този метод споделяме, че ние сме подготвени на разговор, на диспути, на полемика за това дали може да бъде формирано държавно управление в този тежък миг, като си даваме ясна сметка, че ние бихме понесли негативи като първа политическа мощ, която предлага министър-председател и стои зад него. Но има тежки обстановки, в които от време на време загърбавш партийните ползи за сметка на ползите на България.

Не зная дали това е сондирано с останалите парламентарно показани политически сили.

Обсъждани са били няколко имена, само че значително решението за проф. Габровски е било персонално на Бойко Борисов, тъй като натискът на ГЕРБ и желанието на ГЕРБ беше да бъде водачът, а не някои от заместниците. Но в последна сметка се взе това решение и аз считам, че то е положително.

Съставянето на държавното управление в този парламент е доста сложна задача. Но в случай че с първата политическа групировка, предложила такава персона като тази на проф. Габровски не се сформира държавно управление, очевидное, че няма да има такова. Няма по какъв начин втората политическа мощ да сформира държавно управление. И и отдоста време въз основата на политическия опит споделям, че съм песимистичен към съставянето на държавно управление с третия мандат.

Президентът Румен Радев може да протака времето до връчването на втория мандат от позиция на разбирателството и награсата и в политическите обединения, че януари и февруари месец не са най-хубавият интервал за осъществяване на избори.

Но това, което слушам е, че Политическа партия и Демократична България, които твърдяха, че ще сформират държавно управление, в този момент, след приемането на Изборния кодекс желаят незабавно да върнат мандата. Същевременно започнаха още веднъж да се оферират и молят на господин Радев да наложи несъгласие, още веднъж допряха до неговите услуги. И в случай че той наложи несъгласие и те върнат бързо мандата, да няма време за преграсуване на ветото в Народното събрание. Но ние можем да работим и до късно-
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР