Познавам отлично системата на транспорта, основната ми задача ще бъде

...
Познавам отлично системата на транспорта, основната ми задача ще бъде
Коментари Харесай

Намаляването на напрежението в транспортния сектор е основен приоритет на вицепремиера и министър Христо Алексиев

Познавам чудесно системата на превоза, главната ми задача ще бъде понижаване на напрежението в бранша.

Това съобщи вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията в служебното държавно управление Христо Алексиев при встъпването в служба през днешния ден.

„ Планирам първите ми срещи да бъдат с браншовите организации в транспортния бранш. Важно е да се възобнови разговорът с сектора. Предоставянето на транспортните услуги на жителите и бизнеса би трябвало да бъде обезпечено, като е належащо да се търсят и механизми за понижаване на цената им, тъй като те въздействат директно върху цената на всички артикули и услуги “, добави той.

Новият екип ще реализира надзор на прозрачността в подготовката и провеждането на публичните поръчки за огромните железопътни планове, които ще се финансират по Плана за възобновяване и резистентност. Изпълнението на уговорките по концесионните контракти на транспортни обекти също е главен приоритет.

Министър Алексиев изрази страдание, че на церемонията по приемане на ръководството не участва досегашният началник на министерството – Николай Събев заради позитивен Ковид тест на брачната половинка му. Постът беше предаден от заместник-министър Владимир Върбанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР