Познавам лично загиналия българин в Македония. За него знам, че

...
Познавам лично загиналия българин в Македония. За него знам, че
Коментари Харесай

Експерт: При такива самолетни катастрофи задължително се разглеждат четири фактора

Познавам персонално починалия българин в Македония. За него знам, че е бил доста виновен и постоянно се е готвел съзнателно за полетите. Самолетът, с който стана злополуката, го е закупил 2017 година и има 110 часа летателно време с него. Общо часовете, които той има във въздуха като водач, са над 300. Мисля, че за един водач фен това е положително количество летателни часове.

Това сподели в утринния блок на БТВ Христо Христов, шеф на Специализираното звено за следствие на авиационни събития, който разяснява самолетната злополука в Северна Македония, при която починаха четирима български жители. "При такива произшествия има четири фактора, които преглеждаме. Първият е човешкият фактор. Вторият е механически проблем. Третият е метеорологична конюнктура и последният е здравословното сътояние по време на полета. В случая метеорологичната конюнктура очевидно го е изнендала. Предполагам, че неприятното време го е принудило да слезе на по-ниска височина. Той е летял на 4000 метра, а злополуката става на 2200 метра. При тези условия има опция за облединение на самолета. Има специфична течност, която защищава от облединение. Техническата експертиза ще покаже имало ли е на този аероплан такава течност ", сподели още той.

"Не изключвам да е имало и механически проблем. Всичко това ще стане ясно след експертизите. Нашата просвета е доста комплицирана. За сходен вид произшествия трябват доста разбори и експертизи. Аз желаех България да се намеси в следствието, само че македонските сътрудници споделиха, че те са почнали следствието и те ще го довършат. Според нашите конвенции, в случай че македонските сътрудници не се оправят, следствието би трябвало да се организира от страната, в която е регистриран самолета - в тази ситуация Германия. Едва тогава идва ред на България ", разкри Христо Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР