Познати инициали се появиха в най-шумното дело за корупция, което

...
Познати инициали се появиха в най-шумното дело за корупция, което
Коментари Харесай

Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу Десислава Иванчева

Познати букви се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това против кметицата на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете дадоха самобитна конференция, на която оповестиха новината.

По думите им, представени от Нова телевизия, в записите от специфичните разследващи средства, които са употребявани против тях, пишело следното:

" В (бел. ред. - предприемачът Александър Ваклин, главен очевидец против Иванчева и Петрова): ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото най-после София ще се изпълни с такива Иванчеви.

Д: (бел. ред. - някогашният кмет на " Младост " и апетитен за медиатор при предаването на подкупа Петко Дюлгеров): " Ш’ае появят, както си говорихме, а това в извънредно рисково.

В: Ми ще Сухопътни войски появят на държавно равнище, би трябвало да вземем ограничения ".

Иванчева и Петрова демонстрираха и мемоари, в които, съгласно СРС-тата, Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги " водят на Витоша " и " ще ѝ пратим командоси ", в случай че не вземат рушвет. А различен вложител споделил на Ваклин, че профилираната прокуратура му давала 15 000 евро, с цел да взе участие в интервенция по премахване на кметицата на " Младост ". Другият вложител може и да го познаем, в случай че го забележим на запис, разгласи Петрова. И добави, че в СРС-тата Ваклин и " другият предприемач " решили най-после, че по-добре било да се прави бизнес. Имало обаче и закани, че щели да им се подмятат опиати, съобщи Петрова, подкрепена от Иванчева.

Припомняме, че в прословутите тефтерчета на Филип Златанов, някогашния ръководител на остарялата антикорупционна комисия, известна с буквите КПУКИ (Комисия за попречване и определяне на спор на интереси) също се появиха такива букви. Тефтерчетата обаче бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев и всичко потъна.

Иванчева беше безапелационна и, че преписката за плана на Ваклин била бавена от дирекцията на арх. Румен Русев - индивидът, който стана кмет на " Младост " на нейно място. Преписката била " резолюирана " още през ноември на Русев, съобщи Иванчева.

Същевременно Биляна Петрова се оплака, че я притискали да дава показания " под диктовка ". Тя сподели и, че в килията ѝ " капело от тавана ", т.е. от други пандизчии. Петрова е уверена, че Специализираният углавен съд ги държи зад решетките преднамерено, с цел да ги съсипе. А Иванчева разгласи, че споделя информацията " с риск да бъдат осъдени ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР