Познан. В рамките на Toursalon 2021 се състоя официална презентация

...
Познан. В рамките на Toursalon 2021 се състоя официална презентация
Коментари Харесай

България бе представена като дестинация с богата история и културни традиции по време на Международното изложение Toursalon 2021 в Познан

Познан. В рамките на Toursalon 2021 се състоя публична презентация на посолството на Република България в Полша под надпис „ България: целогодишна туристическа дестинация “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Събитието, което мина при засилен интерес, бе намерено от министър Стела Балтова, а презентацията направи Николай Костов, аташе по туризъм на България в Полша. Държавата ни беше показана като дестинация с богата история и културни обичаи, предлагаща огромни благоприятни условия за културен, спа, селски, гастрономически и винен туризъм.

Преди това министър Балтова организира двустранна среща със своя хазаин Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с сектор туризъм в Министерството на развиването и технологиите на Полша. Тя го увери, че пазар Полша е измежду най-успешните и значими за България пазари през приключващия летен сезон. Българското министерство на туризма годишно извършва интегрирана информационна акция на пазар Полша и с помощта на непрестанните старания, като за интервала от май до началото на септември 2021 година записваме растеж от над 90% в туристическите визити от централноевропейската страна по отношение на 2020 година Като главен приоритет на Министерството на туризма министърът уточни позиционирането на България като целогодишна туристическа дестинация посредством разпространение на разнообразния български туристически артикул на пазар Полша.

По време на срещата министър Балтова насочи покана към своя сътрудник Гут-Мостови за публична работна аудиенция в България, както и за активизиране на активността на Смесената работна група за туризъм сред двете страни.
В рамките на работното си посещаване на панаира на районите и туристическите артикули в Познан министър Балтова организира и редица други срещи с представители на локалния бизнес и районни организации. Въпроси от региона на двустранното съдействие и вероятното осъществяване на Конгрес на Съюза на полските публицисти бе измежду тематиките на диалозите с господин Рафал Чая, ръководител на Виелкополската туристическа камара, Марек Трачик, издател на TTG и ръководител на Варшавската комерсиална камара, както и с представители на бизнеса.

На срещата бе разисквано бъдещо съдействие сред Виелкополската камара и Варненската туристическа камара.

В рамките на присъединяване си в панаира на районите и туристическите артикули Toursalon 2021 министърът на туризма доцент Стела Балтова се срещна с Рафал Шлахта, ръководител на Полската туристическа организация и Ян Мазурчак, ръководител на Регионалната туристическа организация на Познан. Фокус на диалозите сред тях беше методът на организация на туризма на локално равнище.

Полската страна направи показване на своята DMO - Организация за ръководство на дестинацията и процеса на съдействие сред районните и локалните организации и локалната власт. Обменена бе информация за организацията на процесите в двете страни. От своя страна, министър Балтова описа за работата на българската страна по концепцията и политиката за туристическо райониране на България, по която интензивно се работи.

Стремежът е тя да даде подтик на локалната стопанска система посредством нови големи благоприятни условия за развиването на дестинацията като общ брой от области със своя характерен образ и туристически артикули. Домакините предложиха подпомагане в тази област и поканиха България да се включи в конгреса на европейските организации през 2022 година, който ще се организира в полския град Познан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР