Позицията за задънена улица във войната, изложена от главнокомандващия Въоръжените

...
Позицията за задънена улица във войната, изложена от главнокомандващия Въоръжените
Коментари Харесай

Politico: Позицията на Залужни тласка партньорите на Киев към преразглеждане на военната помощ

Позицията за " задънена улица " във войната, изложена от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни пред английското списание The Economist преди няколко дни, разпалва в допълнение пристрастеностите измежду съдружниците на Киев в миг, в който се вихри спор за това дали страната да бъде подсилена с спомагателни оръжия. Това показва в метериал, изданието Politico, представено от " Фокус ".

" Зашеметяващото самопризнание " на Залужни отеква на Капитолийския рид - където републиканците настояват, че мненията му са причина за нова порция апели за преразглеждане на американската поддръжка за Киев " толкоз дълго, колкото е належащо ". И това може да направи позицията на Украйна в Конгреса още по-трудна.

Без неочакван подтик в софтуерното предимство " най-вероятно няма да има бездънен и хубав пробив " против Русия, акцентира Залужни в материала, оповестен в сряда вечерта. Войната е в задънена улица, призна той и пое виновността за налагането на изказванието, че съветският президент Владимир Путин ще промени курса, откакто загуби почти 150 000 от бойците. " Във всяка друга страна такива жертви биха спрели войната ".

Сенатор Джош Хоули (РП), песимист по отношение на спомагателната помощ за Киев, споделя, че откровеността на Залужни е направила огромна дупка в политиката на администрацията по отношение на Украйна. Тяхната концепция, твърди Хоули, е, " че би трябвало да продължим да финансираме Украйна във всички аспекти, освен във военно отношение, че би трябвало да осигурим пари за техните пенсии и всичко останало, с цел да може обстановката да остане безизходна ".

" Това естествено излиза въпросът: Каква тъкмо е нашата последна тактика? Какъв е проектът тук? Не мисля, че имат проект ".

Оценката на Залужни е " в сходство с това, с което сме осведомени ", споделя сенатор Бен Кардин (ДП), ръководител на комисията по външни връзки на Сената. " Имаше вяра, че ще бъдат реализирани повече облаги “, продължи той, изразявайки вяра, че Украйна може да задържи това, което е взела назад от Русия с поддръжката на Америка. Украйна е напреднала единствено към 16 километра от началото на контранастъплението през лятото.

Сенатът евентуално ще утвърди повече помощ за Украйна, част от настояването на президента Джо Байдън за 106 милиарда $, което включва също поддръжка за Израел и Тайван, както и повече запаси за южната граница с Мексико.

Но ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън има по-скептични сътрудници, които да убеждава. Високопоставеният член на Камарата на представителите се обърна към републиканците в Сената с думите, че е за изпращането на повече оръжия в Украйна, само че твърди, че може единствено да накара законодателите да одобрят тези доставки настрана от мярка, ориентирана към Израел.

Посланието на Залужни наподобява има за цел да повлияе на дебата в американския Конгрес. Генералът, сходно на украинския президент Володимир Зеленски, обезверено се нуждае от по-модерни бойни самолети, дронове, ракети с по-голям обхват и артилерия, с цел да пробие съветските линии.

" ВСУ се нуждаят от основни военни качества и технологии, с цел да излязат от този тип война. Най-важна е въздушната мощност ", написа Залужни в обособен материал за The Economist. Русия, прибавя той, " ще има предимство в оръжия, съоръжение, ракети и муниции за доста време ".

Киев е все по-нетърпелив да премине оттатък чакането на дарения и се стреми да стартира да си партнира с отбранителната промишленост на Съединени американски щати и Европа, с цел да подписа съглашения за взаимно произвеждане и да основава свои лични оръжия. BAE Systems и немската Rheinmetall AG към този момент са подписали контракти, само че производството не е почнало.

Сенатор Дж. Д. Ванс (РП), който намерено прикани за преустановяване на военната помощ за Киев, акцентира, че забележките на Залужни разкриват дълбоки пукнатини в управлението на Украйна.

" Военните цели на Зеленски не са в сходство с действителността и някои от вътрешния му кръг биват отблъскани ", съобщи той пред кореспонденти в Капитолия в четвъртък. " Това би приключило с това Русия да управлява част от украинската територия и да се реализира съглашение посредством договаряния. Казвам го от година. Беше явно за всеки, който обърна внимание на действителностите на място ".

Аргументите на Ванс и Хоули към момента са мнението на малцинството в Сената, където множеството сенатори от двете партии твърдят, че желаят да продължат да оказват помощ на Украйна да преодолее задънената улица. Но митингите намират по-голяма публика, изключително откакто вниманието на американците се насочва към подкрепяне на Израел във войната му против ХАМАС.

" Естеството на войната в Украйна е, че тя ще бъде километър по километър “, споделя сенатор Ричард Блументал (ДП), член на Сенатската комисия по въоръжените сили, който е посещавал Зеленски неведнъж. " Съединени американски щати би трябвало да продължат да поддържат Украйна, тъй като това е жизненоважно за нашата национална сигурност, макар че няма да има великански пробив ".

Източник: Епицентър.бг

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР