Руските нашественици се опитват да пробият отбранителната линия на украинската

...
Руските нашественици се опитват да пробият отбранителната линия на украинската
Коментари Харесай

Киев: Русия започна атаки в посока Харков

Руските нашественици се пробват да пробият отбранителната линия на украинската войска в Харковска област.

Това съобщи украинското министерство на защитата.

По данни на Министерството на защитата на Украйна въоръжените сили пазят позиции в Харковска област. В региона на Вовчанското направление врагът е нанесъл въздушни удари благодарение на управляеми авиационни бомби, предадоха украинските медии.

" От началото на нощта съветските нашественици усилиха огневия напън върху предния завършек на нашата защита с поддръжката на артилерията. Около 5 ч. сутринта беше изработен опит за пробив на линията ни на защита под прикритието на бронирана техника от страна на съперника ", се споделя в отчета.

Както означават в Министерството на защитата, все още офанзивите на окупаторите са отблъснати, а боевете с друга активност не престават.

" За подсилване на защитата в този регион на фронта са изпратени аварийни елементи. Въоръжените сили на Украйна не престават да възпират настъплението на съперника ", се споделя в изказването.

Освен това локалната военна администрация на Вовчанск разгласи евакуация на популацията заради усилване на офанзивите от страна на руснаците.

Според анализатори на Институтът за проучване на войната врагът може да се опита да организира лимитирани настъпателни дейности или да извърши трансгранични нападения на територията на Харковска и Сумска област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР