Позицията на КРИБ е, че ние също ще останем в

...
Позицията на КРИБ е, че ние също ще останем в
Коментари Харесай

Домусчиев: В протестна готовност сме! Над 30 000 човека са готови, шият знамена и печатат лозунги!

Позицията на КРИБ е, че ние също ще останем в протестна подготвеност. Това съобщи ръководителят на Конфедерацията Кирил Домусчиев на конференция на работодателите.

„Искам да видя дали това, което бе дадено на срещата с държавното управление, ще се случи. Преди няколко месеца отново имахме обещания, в това число за разписване на двустранни контракти, само че това не се случи. Аз и сътрудниците имаме едно тръпчиво чувство, че нещата няма да се случат“, съобщи Домусчиев.

Втората причина е, до момента в който не забележим, че има съгласие и взаимни отстъпки в настояванията на нашите сътрудници от Строителната камера, Транспортните браншови организации, в това число и Минно-геоложката камера, до момента в който не забележим, че държавното управление не се вслушва в настояванията на тези организации, ние оставаме в протестна готовност“, сподели още той.

„По наши калкулации, в случай че митингът на 18 се състои, ще има над 30 000 индивида. Това са нашите потвърждения, които вършат организация, шият флагове и печатат лозунги. Протестна подготвеност значи, че може да сменим датата. При всички положения ще изчакаме срещата с превоза и техните браншови организации“, съобщи още Домусчиев.

„Относно цената на ел. силата плановете ни демонстрират, че свръхпечалбите са изцяло задоволителни, в случай че се види единствено какви облаги прави единствено АЕЦ-а. От друга страна не забравяйте, че увеличените доходи от Данък добавена стойност в бюджета се дължат и на високите цени в ел. силата. Виждате от къде идват тези огромни доходи и самият експорт на ток. Така че с дребен % отива за обезщетения. Те не идат от парите за пенсионерите. Това е цялостен популизъм.

От своя страна Тодор Капитанов от КНСБ съобщи, че и те остават в подготвеност за митинг. „Въпреки днешните разбирателства и препоръчаните механизми, КНСБ е и ще остане в протестна подготвеност, в случай че всички тези ограничения не се отразят в цените на стоките и услугите за българските жители. Инфлацията изяде покачванията на минималната работна заплата, тъй че КНСБ ще упорства за повишение на минималната заплата“, изясни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР