Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един

...
Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП отричат сговор за партийните субсидии

Позицията на ГЕРБ за размера на партийната дотация от един лев остава непроменена, безапелационен бе през днешния ден в изявление в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов.

С решение на ръководещите и с смяна на Закона за бюджета за 2019 година партийната дотация бе понижена от 11 лева на един лев още от 1 юли тази година. За следващата година в Бюджет 2020 година левицата предлага дотацията да бъде осем лв. за фактически получен глас, вместо един.

По-рано водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че има сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Той съобщи, че имат информация, съгласно която Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав в пленарна зала, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия.

„ Не ми е известно да има такава сделка. Нека да мине гласуването, да забележим дали тези съмнения на господин Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена ", разгласи Горанов.

Във връзка с идното гласоподаване от страна на съдружните им сътрудници от " Обединени патриоти " Горанов съобщи, че не е водил диалози с тях, само че в съдружно съглашение написа, че когато имат разнообразни позиции, всяка партия си резервира правото да си поддържа своята.

Лъжа е информацията, че аз и министър председателят сме се договаряли за дотациите. Движение за права и свободи желаят да замаскират своето присъединяване в ръководството. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" По мотив споделената от господин Карадайъ информация, че сме договаряли аз и премиера Борисов смяна в дотацията, това е неистина. Нито съм се срещала, нито съм говорила по телефон, нито съм договаряла с  Борисов такова нещо ", сподели още Нинова.

По думите й мотивацията за такова изказване е, от една страна, че това е опит Движение за права и свободи да прикрият към този момент известния и за децата факт, че те вземат участие в това ръководство и да трансферират някаква коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с цел да замаскират своето присъединяване.

„ Нашата позиция постоянно е била ясна и открита – един лев дотация за партиите е ликвидиране на опозицията, посягане върху плурализма и многопартийната система в България “, напомни Нинова. Тя подчертава още, че отварянето на безотговорно финансиране от бизнеса е интервенция на стопански ползи и лобита в политиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР