Позицията на ДПС винаги е била ясна – да не

...
Позицията на ДПС винаги е била ясна – да не
Коментари Харесай

Карадайъ: Не залитайте към популизма

Позицията на Движение за права и свободи постоянно е била ясна – да не се залита в полето на популизма, да се отбрани демокрацията и плурализма, като се обезпечи транспарантно финансиране на активността и акциите на политическите партии посредством държавни дотации. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите за намаляването на партийната дотация.

Първа точка през днешния ден са измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 година, които плануват държавното финансиране на партиите и обединенията от 11 на 1 лев на автентичен глас.

" Като краен резултат се случва едно и също – всяка партия залита в полето на популизма с вярата, че Движение за права и свободи е виновна и тя ще пресече техния популизъм. Днес заявяваме, че Движение за права и свободи не е длъжна единствена да понася негативите от всяко популистко държание и предложение, и на ГЕРБ, и на Българска социалистическа партия “, съобщи Мустафа Карадайъ.

Според него всички партии приказват само за намаляването на партийната дотация, само че не нямат никакви оферти по какъв начин транспарантно да финансират активността и акциите си.

Мустафа Карадайъ още веднъж прикани депутатите да поддържат предлагането на Движение за права и свободи за нула лв. дотация, само че с въвеждане на така наречен отворено финансиране, което планува опцията физически и юридически лица да дават средства на партиите и обединенията. " Това предложение може да наподобява извънредно, само че то пресича всевъзможен популизъм “, счита водачът на Движение за права и свободи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР