„Позицията на България по казуса със Северна Македония неусетно премина

...
„Позицията на България по казуса със Северна Македония неусетно премина
Коментари Харесай

Позицията ни за Северна Македония преминава в друга тоналност и това е опасно



„ Позицията на България по проблема със Северна Македония незабелязано мина в друга тоналност и това е рисково. Спряхме да се питаме по кое време Македония ще стартира да извършва контракта и да е колаборативна в историческата комисия. Започнахме да слушаме някакви западняшки клишета по какъв начин България нещо трябвало да направи. Не България, Скопие би трябвало да направи нещо и тук има консенсус в българското общество. “

Думите са на политологаПърван Симеонов в изявление за БНР.

Той разяснява и вероятността да има държавно управление, както и какъв брой устойчиво може да е болшинство от четири политически обединения.

„ В Народното събрание имаме към 70 души, най-малко, които допреди месец-месец и половина не са си представяли, че ще ръководят страна. Тези нови политически придвижвания от време на време доста довеждат и до отчаяние “, предизвести шефът на „ Галъп Интернешънъл “.

„ Петков и Василев не наподобяват наивни, както изглеждаше групировката на Трифонов. Те не наподобяват неподготвени за политиката. Напротив, наподобяват като хора, които от дълго време са чакали своя ред да влязат и влизат с написана домашна работа и с подготвени формули “, счита политологът.

„ Като че ли на мястото на българския битов консерватизъм, балкански, мачистки, с неразбираеми разлики сред тъмната и светлата страна – което Борисов въплъщаваше, в този момент българското общество избра един демократичен прозападен интелектуализъм и е доста забавно по какъв начин харвардската бликам в българската политика ще се отнесе към македонския въпрос, който е един надълбоко балкански въпрос “, продължи с разбора си Първан Симеонов.

И през 2001 година България заложи на млади експерти (т.нар. царски юпита – бел. ред.), а 10 години по-късно реши да заложи на едно момче от народа. Сега залага на момчета от Харвард още веднъж, сподели още Първан Симеонов.

„ Тази цикличност, която българското общество от време на време си предизвиква, може да замязя на повтаряне на една и съща неточност. Затова в Петков и Василев са акумулирани доста огромни упования този път най-малко България да не бута един и същи камък по сизифовски нагоре и той след това да я застигне надолу по ската “, предизвести анализаторът.

„ Ако България просто превключи от една мощна персона на друга мощна персона, това не е промяна на модела. Пред Радев стои задачата да потвърди това, което проповядва “, акцентира още Първан Симеонов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР