Позиция на председателя на пловдивската организация на партия КОД Пепа

...
Позиция на председателя на пловдивската организация на партия КОД Пепа
Коментари Харесай

Деведжиева: Не пробив под Водната палата, а ремонт на зоопар...

Позиция на ръководителя на пловдивската организация на партия КОД Пепа Деведжиева.

Пробивът под Водната палата е повече от противоречив план и в случай че Община Пловдив ще тегли нов заем, е по-добре с парите, планувани за това оборудване, да бъде актуализирана Дондуковата градина и да бъде завършен зоопаркът.

На първо място не е ясно, дали плануваните 9 млн. лева биха стигнали да се направи този пробив и дали може да има качествена изолираност от високите подпочвени води на това място. Идеята за този пробив е доста остаряла – още от 80-те години на предишния век, само че тогава придвижването в Пловдив е било напълно друго. А при настоящия претрупан трафик затварянето на региона за година или две, до момента в който траят строително-монтажните работи, на процедура ще блокира придвижването в тази част от центъра. Трето, с цел да се направи този пробив, би трябвало да има два еднопосочни ръкава – един по бул. „ Марица-юг “, който завива надясно по бул. „ Цар Борис Трети “ към Тунела, и другият – от моста да завиеш надясно в посока „ Марица-юг “. За да бъдат построени тези ръкави, би трябвало да се унищожат зеленината и джобовете за прекъсване край Марица. От страната на Водната палата това би означавало да се ликвидира постигнатото по стратегия „ Региони в напредък “, ще си отидат и велоалеите. А и не е обикновено да се излива още асфалт в идеалния център за сметка на зеленината и измежду хората към този момент зрее неодобрение. Край реката неслучайно са засадени дървета и преди да им посегнат в интерес на асфалта, е добре ръководещите да се съветват с ландшафтни архитекти.

Не съм срещу тегленето на нов заем, щом размерът му падна до 40 млн. лева, само че вместо пробива, може да се осъществят надалеч по-смислени планове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР