Позиция на един от съоснователите на „Да, България” Любомир Авджийски

...
Позиция на един от съоснователите на „Да, България” Любомир Авджийски
Коментари Харесай

Любомир Авджийски до Христо Иванов: Половете са само два, а бракът е между мъж и жена

Позиция на един от съоснователите на „ Да, България” Любомир Авджийски в обществената мрежа във връзка гей-парада в събота, адресирана до водача на партията Христо Иванов. Любомир Авджийски е правист, той работи в Института за пазарна стопанска система /ИПИ/.

Христо, Hristo Ivanov

Май пристигна време да си кажем неща, които дълго отлагахме. А в този момент би трябвало да ги кажем обществено.

Когато създавахме Да, България, ние се съгласихме, че ще оставим разликите, до момента в който се борим с проведените сили на злото в тая страна - корупция, мафия, зависимости от Русия и така нататък и тъй наречените Казахме си неведнъж, че няма да даваме приоритет на тематики, които ни разделят. Не единствено ние двамата, само че и доста други си повярвахме, че това е допустимо. В името на това аз и други членове/тогава/ на Националния съвет на Да, България приехме обединението с ДЕОС, въпреки да не споделяхме извънредно демократичните им цели и цели. Единственото, което желаех тогава от теб е да не се употребява Да, България, за тематики, по които не сме единни - еднополови бракове и "полови (р)еволюции ". Приех обединението с ДЕОС не като честен компромис, тъй като смятах, че множеството от хората там са честни и можем да бъдем един до друг в битка с корупцията, оставяйки разликите. И от моя страна нищо не се е трансформирало.

В името на общата цел не се възпротивих, когато Да, България излезе с позиция в поддръжка на Истанбулската спогодба, въпреки тематиката да разделяше обществото по същите признаци. Личното ми мнение е, че домашното принуждение не се бори с конвенции, даже не и единствено с промени в Наказателния кодекс/да, той има потребност от промени/, само че с работещи правосъдни институции и общество, което е осъзнато и променено духовно и морално. Редица уважавани от нас адвокати се втурнаха да изясняват, че т. 53 от Обяснителния отчет, не била това, което е. Но и двамата знаем, че Gender Identity е половата еднаквост, която ти самичък можеш да избереш без значение от физическия пол по рождение. Тази опция Конвенцията гарантираше с т. 53 и други Смятам, че LGBT активистите/казвам този термин с цялостно почитание и без презрение/ бяха сложили самобитна политическа "клопка " - в случай че подкрепиш Конвенцията, то подкрепяш и въвеждане на опцията за избор на полова идентичност-Gender Identity/не единствено посредством самия текст на Доклада, само че посредством всички следващи промени, които ще бъдат неминуеми/. А в случай че кажеш, че си срещу Конвенцията, то ти се поставяш в ролята на някой, който е "за " домашното принуждение. Имаш ли избор.

Когато през предишното лято Вътрешна македонска революционна организация, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се пробваха да прокарат тоталитарни промени в Закона за вероизповеданията, които бяха тежък удар върху свободата на словото, свободата на събранията, свободата на убеждения, независимост на напредване, право на труд и така нататък от Да, България и Демократична България не излязохте с позиция, макар неколкократните ми подкани. Този миг беше основен, с цел да покажем, че се борим за правдивост и против тоталитаризма, без да даваме приоритет на етикетите либерали, консерватори, десни и леви. Изпуснахме го.

Сега, ден откакто излизаш с позиция в поддръжка на "Прайд 2019 ", аз виждам, че салдото от дълго време е изгубен. Сам разбираш, че позицията ти във ФБ въпреки и съзнателно да заобикаля термините "подкрепям " или "подкрепям настояванията ", се схваща и има цената точно на поддръжка за идеята на LGBT общността изразяваща се в въвеждане на еднополови бракове в България и полова самоопределеност.



Христо, бракът е съюз сред един мъж и една жена, а половете са единствено два. Не знам дали има потребност да споделям това точно на теб.

Казваш, че не би трябвало да разрешаваме да ни разделят, само че очевидно, че тематиката, която ни разделя е предпочитана за доста от хората в Да, България/и Демократична България/, в това число в Изпълнителния и в Националния съвет.

Позицията ти, въпреки и да е посредством твоя персонален профил, де факто е позиция на Да, България. Не ми се желае да влизам в конкретика за какво.

И последно - когато излязох от Изпълнителния съвет, а по-късно и от Националния съвет на Да, България, не го направих обществено. Сега обаче обществено приключвам участието си в партията. Знаеш, че върша това с болежка, само че и без ненавист или пренебрежение, въпреки да осъзнавам необратимостта на този акт. Просто в публичните връзки позициите и жестовете имат значимо значение. Знаеш, че в продължение на 3 години, дадох задоволително индикации преди да стигна до настоящето решение.

Вярвам, че другарството ми с теб и общността на Демократична България ще остане и ще се борим още веднъж на една равнища по главната идея, само че не и като съработници в една и съща партийна организация.

И последно - не бих дал поддръжката си в бъдещи избори за Демократична България, в случай че категорично и ясно не се върне оня баланс сред демократично и консервативно, за който се съгласихме, преди Учредяването.

"По отношение на фамилните полезности аз съм консерва, във връзка с персоналните свободи аз съм либертарианец, във връзка с културата аз съм левичар, а във връзка с морала съм екстремист. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР