Появяват се все повече слухове за дуото Xiaomi 14 и

...
Появяват се все повече слухове за дуото Xiaomi 14 и
Коментари Харесай

Xiaomi 14 може да бъде първият смартфон с Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Появяват се от ден на ден клюки за дуото Xiaomi 14 и Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Скорошен отчет даже твърди, че Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ще дебютира дружно със серията Xiaomi 14.

Qualcomm ще показа идващото потомство на своя флагмански чипсет през октомври на Snapdragon Summit 2023. След събитието Xiaomi ще разгласи новия MIUI 15, основан на Android 14, и също по този начин ще даде детайлности за серията Xiaomi 14.

Докладът наподобява подхожда на графика за показване на двете компании. Като се има поради стартирането на новия iPhone на Apple през септември, октомври наподобява по-подходящ за оповестяването на новия чипсет. А серията Xiaomi 14 ще бъде показана през ноември. По-късно ще последват още представяния на смарт телефони от Vivo, Oppo, ZTE и други марки.

Последният път X90 Pro+ на Vivo беше дебютният смарт телефон, пуснат със Snapdragon 8 Gen 2. След това се появиха iQOO 11 и 11 Pro, а най-после – серията Xiaomi 13. Сега евентуално Snapdragon 8 Gen 3 ще дебютира първо със серията Xiaomi 14.

Чипсетът ще е осемядрен, в това число ядро ​​Cortex-X4, 5 ядра Cortex-A720 и две ядра Cortex-A520.

Спецификации и характерности на серия Xiaomi 14 (слухове)

Наследникът на Xiaomi 13 наподобява включва няколко актуализации и усъвършенствания както в софтуерния, по този начин и в хардуерния сегмент. Смартфонът има нов 50MP 1/1.28-инчов главен датчик, който е малко по-голям от датчика от предходната година.

Смартфонът ще има телефото обектив с опция за 5x оптично нарастване и ултраширокоъгълен обектив. Освен това се чака базовият модел да разполага с 4860mAh батерия с поддръжка за 90W бързо кабелно зареждане и 50W безжично зареждане.

Ще има промени в дизайна, като даже модулът на камерата ще има друго разположение спрямо миналогодишния модел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР