Появата на технически умове, представители на седмото царството на живата

...
Появата на технически умове, представители на седмото царството на живата
Коментари Харесай

Ето как според Huawei изкуствения интелект ще промени смартфоните

Появата на механически мозъци, представители на седмото царството на живата природа, чиято поява Дан Браун предвижда в своя разказ „Произход“, в обозримо бъдеще може да се трансформира в действителност. Това се удостоверява от настроението на Huawei, която има за цел да изведе развиването на технологиите на фрапантно ново равнище, като им разреши по-добре да навлязат в живота ни.

Без значение колко страшна наподобява сходна вероятност, в нея няма нищо, което да ни тормози. Благодарение на технологиите, ние можем да се учим, да четем последните вести от целия свят, да търсим всякаква информация и да поддържаме връзка с близки и обичани хора, където и да се намират те. Технологиите водят до образуването на нови области в науката, което съставлява плодородна почва за развиване на нещо ново и невиждано преди.

Основа за по-нататъшното развиване на технологиите ще се трансформира изкуствения разсъдък, популяризирането на който ще се обезпечи от смарт телефоните на потребителите. На първо място, тъй като смарт телефоните през днешния ден — това е най-популярния сегмент от електронни устройства, посредством които ние се доверяваме в действителност на самите себе си. Те могат да пресъздават обекти, да чуят това, което чуваме и даже да проведат диалог с нас.

Именно по тази причина, всяка година сме очевидци на появяването на все по-добри камери, датчици, микрофони и интерфейси, които заместват в смарт телефоните човешките органи на усещане. По този метод, производителите съумяват да основат устройства, които освен чуват и виждат като нас, само че и схващат. За да научат за нас освен това, смарт телефоните ни питат за нашата възраст, телосложение, а също в процеса на взаимоотношение се научават, че ядем и къде излизаме най-често.

Всичко това изисква подобаващ метод към сигурността. За да предпазят цялата информация за потребителите от владеене на трети лица, смарт телефоните непрекъснато усъвършенстват системата за идентификация — от цифробуквени пароли до системи за различаване на лица. В основата им е залегнал и изкуствения разсъдък, кадърен да натрупва данните за всички промени, настъпили с лицето ни.

Същият AI, колкото и да е необичайно, може да ръководи енергийната успеваемост на процесите, протичащи в устройството. Huawei е една от първите, която удостовери това, пускайки „умния“ процесор Kirin 970, обособена област от който е отдадена в контрола на работата и разпределението на силата. Чипсетът независимо управлява разхода на сила при осъществяване на едни или други задания, достигайки най-оптималното време за самостоятелна работа на смарт телефона.

Разбира се, може по друг метод да реагира на измененията, които настъпват със смарт телефоните, само че не може да се отхвърли въздействието им върху живота ни. Компанията Huawei не възнамерява да чака бъдещето, а последователно го доближава с дейностите си. Едно от тях – подчинението на изкуствения разсъдък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР