Повсеместни валежи от дъжд и сняг се очакват и у

...
Повсеместни валежи от дъжд и сняг се очакват и у
Коментари Харесай

Дойде ли краят на студа на Балканите? Прогнозата

Повсеместни превалявания от дъжд и сняг се чакат и у нас, при започване на новата седмица.Не толкоз студено беше тази заран, спрямо през вчерашния ден. След минус 16°, през днешния ден минималната температура в София е минус 12°, а на морския бряг – към минус 2°.

По-високи са и оптималните температури през днешния ден, в по-голямата част от страната сред 1° и 6°, във Видин 8°. Под нулата остана и през днешния ден в София, Благоевград и Кюстендил.Утре стоплянето ще продължи.

Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, в София - към минус 3°, а оптималните – в множеството региони от 4° до 7°, в столицата - към плюс 3°. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се раздира и понижава, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще сдържан, с посока от запад, а вълнението на морето ще е едва.

В планините вятърът ще отслабне и ще е сдържан, от северозапад. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред минус 6° и минус 2°.

Ще продължи стоплянето и на всички места на Балканите, само че температурите ще останат по-ниски от нормалните за сезона, изключително в южните елементи от полуострова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР