Повреда в електропреносната мрежа на Иберийския полуостров доведе до прекъсвания

...
Повреда в електропреносната мрежа на Иберийския полуостров доведе до прекъсвания
Коментари Харесай

Авария остави без ток над 1.2 милиона абонати в Испания и Португалия

Повреда в електропреносната мрежа на Иберийския полуостров докара до спирания в електрозахранването, което засегна над 1.2 милиона клиенти в Испания и Португалия. Само в Каталуния над 650 хиляди души не са имали ток.

В Испания без ток в продължение на повече от 45 минути останаха стотици хиляди хора в самостоятелните райони Мадрид, Каталуния, Андалусия, Арагон, Навара, Страната на баските, Кастилия и Леон, Естремадура и Мурсия.

Засегнато е и оборудването на летище " Ел Прат " в Барселона, оповестяват мениджърите му. В центъра на града някой от светофарите не са работили, само че до произшествия не се е стигнало, съобщи БНР.

Според Гражданска отбрана генераторите в лечебните заведения са се присъединили незабавно и не се е стигнало до животозастрашаващи обстановки.

Няколко области в Португалия също са останали без ток. Сред засегнатите региони, представени от португалските медии, са Лисабон, Синтра, Ещорил и Сетубал, Брага на север и част от Алгарве в южната част на страната. Официалното пояснение за прекъснатото електроподаване на Иберийския полуостров е, че е имало проблем във френската електрическа мрежа, провокиран от пожар поради аварирали хидроплани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР