Повишение на радиоактивността е било регистрирано в Северна Европа, предаде

...
Повишение на радиоактивността е било регистрирано в Северна Европа, предаде
Коментари Харесай

Отчетоха повишена радиоактивност в Северна Европа

Повишение на радиоактивността е било записано в Северна Европа, съобщи Франс прес. Повишението е безвредно за хората. Според нидерландския Национален институт за публично здраве и отбрана на околната среда покачването идва от източник в Западна Русия. То е било записано при започване на седмицата във Финландия, Швеция и Норвегия и се дължи на човешка активност, прецизират от института.

По данни на Организацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити изотопите Цезий-137, Цезий-134 и Рутений-103 „ евентуално произлизат от активност за цивилен цели “.

В Туитър от организацията разгласяват и карта, съгласно която източникът на тази лека радиоактивност се намира в зона, обхващаща южната 1/3 от Швеция, южните елементи на Финландия, Естония, Латвия, северозападната част на Русия, в това число Санкт Петербург.

В двете нуклеарни електроцентрали „ Ленинградская “ и „ Колская “, които работят в този регион, нито е имало произшествия в този интервал, нито са регистрирани излъчвания, надвишаващи контролните стойности, настояват от,,Росенергоатом ". От Франс прес прецизират, че с изключение на съветски, в региона има и финландски и шведски атомни електроцентрали. Но данни за случай там също няма, а балтийските страни нямат атомни електроцентрали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР