Повишават се разходите за отбрана, а драстичното покачване на цените

...
Повишават се разходите за отбрана, а драстичното покачване на цените
Коментари Харесай

Адмирал от НАТО: Повече пари за отбрана, не означава по-голяма сигурност

Повишават се разноските за защита, а фрапантното повишаване на цените на боеприпасите значи, че по-високите разноски за защита на съдружниците не водят автоматизирано до по-голяма сигурност. Това съобщи холандският адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО. Той прикани за повече частни вложения в отбранителните компании, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

“Цените на оборудването и боеприпасите се повишават. В момента плащаме от ден на ден и повече за едно и също нещо ”, сподели Бауер на годишната среща на началниците на защитата на страните от алианса в Осло.

Спроед него това значи, че не можем да се уверим, че увеличените разноски за защита фактически водят до повече сигурност.

НАТО упорства за усилване на производството в региона на защитата, с цел да се задоволи търсенето на оръжия и съоръжение, което внезапно набъбна след нахлуването на Русия в Украйна, защото съдружниците освен бързат с доставките за Киев, само че и основават свои лични ресурси.

Един от главните проблеми е дефицитът на 155-милиметрови артилерийски снаряди, като Киев изстрелва до 10 000 такива снаряда дневно, отбелязва Ройтерс, представена от “24 часа ”.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР