Повикванията към спешната помощ в столицата скочиха осезаемо. За една

...
Повикванията към спешната помощ в столицата скочиха осезаемо. За една
Коментари Харесай

Спешната помощ: Нямаме достатъчно екипи

" Повикванията към незабавната помощ в столицата скочиха осезаемо. За една работна 12-часова промяна повикванията са над 430, като към 200 от тях за пациенти с Covid-19 ".

Това съобщи пред БНР представителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска.

" Трябва да носим отговорност за изборите, които вършим в живота си, тъй като това избавя живот. Призовавам хората за по-скромно живеене, до момента в който това премине. А то ще премине. Едно примирение ще ни помогне да оживеем ", безапелационна е тя.

По думите ѝ не престават повикванията към тях за домашни прегледи.

„ Спешна помощ обслужва незабавни положения. Имаме задоволително коли за спешна помощ, значимо е да има екипи. На една работна промяна работим с към 25 екипа. Това е малко за територията на София “, акцентира Сунгарска.

Тя уточни, че пациенти не престават да икономисват по телефона информация за признаци, които припомнят Covid, и по този начин екипите вървят на адресите незащитени с защитни дрехи, а това постоянно води до тяхното заразяване.

" Когато диспечерите ги разпитват, дано хората да са правилни и обстойни в обясненията, с цел да могат екипите ни да се защитят, прикани представителят на Спешната помощ в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР