Поверие за алоето – цери душевни болки и страдания Обикновеното

...
Поверие за алоето – цери душевни болки и страдания Обикновеното
Коментари Харесай

Ето какво се случва в дом, в който се отглежда алое вера

Поверие за алоето – цери душевни болки и премеждия

Обикновеното домашно алое, непретенциозно стоящо на перваза на прозореца, в действителност е извънредно растение. Малко хора са виждали алоето да цъфти. Растението има положителна сила, която пази живущите в къщата от беди, заболявания, злоба и несгоди.

Непретенциозното растение ще ви радва с наличието си доста дълго време. Шега или не, алоето може да живее до 100 или повече години. Такива „ столетници “ постоянно се предават от потомство на потомство и се трансформират в самобитен амулет за фамилията.

Алоето е мощно положително растение. Винаги оказва позитивен резултат върху „ времето в къщата “ и вътрешното положение на всеки член на фамилията. Именно заради светлата сила на растението мнозина го отглеждат вкъщи.

Здраве
Алоето е знак на излекуване и филтриране. Саксия с алое може да бъде сложена в стаята, където е болният човек. Смята се, че алоето даже може да помогне при продължителна меланхолия, защото светлината и топлината, които съдържа това растение в себе си, се предават на индивида и с течение на времето заболяването може да отстъпи.

В антични времена, точно цъфтящото алое се е употребило като средство за унищожаване на мощна болежка и бързо зарастване на рани. Листата от алое са се изсушавали и едвам по-късно са се употребявали като амулет.

Смята се, че в случай че листата на възрастното алое стартират да изсъхват, а режимът му за напояване и качеството на почвата не са се трансформирали, в къщата или жилището ще се случи нещо неприятно. Докато растението поема част от негативната сила, живущите би трябвало бързо да открият повода за казуса.

Вяра и обич
Символът на богинята Венера е алоето. Затова се счита, че растението дава хубост, прохлада и укрепва сантименталните връзки сред хората. Има даже поредност от дейности, които младо момиче би трябвало да извърши, с цел да притегли любовта в живота си:

Откъснете 13 листа от мощно и многогодишно алое.
2. На разум помолете растението за амнистия.
3. Поставете листата на мрачно и чисто място за 12 дни.
4. На 13-я ден вземете листата от алоето и ги изгорете.
5. Разпръснете пепелта на прага на обичания човек.

За сватби в някои страни е всекидневно да се подарява алое вместо типичен букети.

Алое може да се употребява като общоукрепващо средство при болести на белите дробове, стомашно-чревния тракт, навяхвания и натъртвания и разнообразни кожни болести.

Поверие за алоето

У дома алое вера цъфти доста рядко. Но, в случай че растението цъфне, се счита, че къщата има доста добра сила и подобаваща аура за пълноценно развиване – фамилно благоденствие, духовно или кариерно израстване.

Дори мястото, на което поставите саксията с цъфтящото алое, има значение. Източната страна дава обещание нормализиране на връзките в фамилията, попречване на кавги и спорове, както и финансова естетика. Ако алоето е от южната страна, скоро ви чакат усъвършенствания в персоналния живот или появяването на нови сантиментални усеща към верния човек.

В стаята, в която е саксията с алое дишате по-леко, концентрирате се по-добре и се отпускате по-лесно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР