Поведението на българина, който свали гръцкото знаме на пристанището в

...
Поведението на българина, който свали гръцкото знаме на пристанището в
Коментари Харесай

Българският националист, поругал гръцкото знаме в Кавала, се оказа осъждан

Поведението на българина, който смъкна гръцкото знаме на пристанището в Кавала, бе наказано от посолството на страната ни в Атина, пище Dir.bg.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е безусловно недопустимо и в цялостно несъгласие с отличните добросъседски връзки сред България и Гърция, както и в подтекста на участието на нашите две прилежащи и другарски страни в Европейския съюз, декларират от българското посолство в Атина в коментар за гръцката организация АНА-МПА, изпратен от посолството до Българска телеграфна агенция.

Гръцки медии оповестиха през вчерашния ден, че на пристанището на Кавала е бил арестуван 35-годишен българин, откакто свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: " Това е България ". 

От посолството прецизират в коментара, че лицето е било арестувано от гръцката полиция незабавно след осъществяването на противозаконното му деяние на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно избрани условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи лицето е било арестувано от българските полицейски органи. След като му е извършен разпит от полицията, лицето е било освободено в изискванията на възможни следващи полицейски или правосъдни процедури, показват от посолството.

Лицето има предходна присъда в България за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

По неофициална информация той е от Банско и е последовател на екстремистка, националистическа организация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР