Повечето световни лидери вече отправиха новогодишните поздрави, съобщи БНР. 2020-а

...
Повечето световни лидери вече отправиха новогодишните поздрави, съобщи БНР. 2020-а
Коментари Харесай

Световните лидери хранят надежда и обещават реформи през 2021 г.

Повечето международни водачи към този момент насочиха новогодишните поздрави, заяви БНР. 2020-а е била най-тежката в 15-годишното ръководство на немския канцлер Ангела Меркел. Това споделя самата тя в новогодишното си обръщание: " След 9 месеца ще се проведат парламентарни избори и аз няма да се кандидатирам още веднъж. Следователно през днешния ден, по всяка възможност, е последният път, в който ще се обърна към вас с новогодишно обръщение. Мисля, че не пресилвам като споделям, че в никакъв случай за последните 15 години не сме смятали, че отиваща си година е толкоз тежка и в никакъв случай не сме, макар всички паники и песимизъм, очаквали новата с толкоз доста вяра “. Меркел осъди протестното придвижване против рестриктивните мерки и носенето на маски:

" Мога единствено да си показва какъв брой горчиво е възприятието за скърбящите за обичаните си хора, изгубени поради ковид. Или за тези, които се борят с следствията от заболяването, когато се спори или отхвърля съществуването на вируса от някои безнадеждни хора. Конспиративните теории не са единствено погрешни и рискови, само че и цинични и жестоки към тези хора “.

А турският президент Реджеп  Ердоган  обеща да трансформира 2021-а в " година на промени ". Той съобщи, че държавното управление се готви да предприеме стъпки за възстановяване на демокрацията и усилване на стопанската система в страната през новата година.

Отиващата си година беше сложна за всички и нейното задължение тежеше колкото на няколко години. Това съобщи в новогодишното си одобрение президентът на Русия Владимир  Путин . Жителите на полуостров Камчатка бяха първите, които го чуха:

" Без подозрение отминаващата година беше обвързвана с вярата за превъзмогване на компликациите и с горделивост за тези, които посочваха най-хубавите човешки и професионални качества. Осъзнахме какъв брой значими са надеждните, откровени и същински връзки сред хората, другарството и доверието. Преживяхме годината дружно с достолепие по метод, който прилича на един единен народ, който уважава традициите на предците си. Тези ценности като кураж, сърдечност и храброст живеят в нашите сърца, темперамент и действия ".

В новогодишното си послание президентът на Китай  Си Дзинпин  разгледа достиженията на страната през 2020-а в битката с непредвидената зараза от Covid-19 и постигането на позитивен стопански растеж. Той означи и оповестяването на победа в изкореняването на бедността в Китай:

" 2020 е изключителна година. Изправени пред неочакваната зараза от новия ковид, поставихме живота на хората преди всичко и постигнахме огромната обич сред тях. Със взаимност и неизменност, написахме епична история в нашата битка против епидемията. Величието идва от елементарните хора, героите се раждат измежду тях. Всеки един е незабравим. Изразявам съчувствието си към всички, които са били инфектирани с вируса и уважението си към всички герои на всекидневието. Горд съм с нашата велика татковина, нашия народ и нашия неотстъпчив народен дух “.

Си Дзинпин прикани за засилено интернационално съдействие в битката против ковид-19, за който се счита, че е тръгнал от китайския град Ухан в края на 2019 г.

А папа  Франциск  няма да води новогодишните служби поради обостряне на ишиаса му, заради което той изпитва болежка в единия си крайник. Това е първият път, в който главата на Римокатолическата черква, който навърши 84 години този месец, ще пропусне папско събитие по здравословни аргументи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР