Повечето от руските войски, изпратени в Украйна от средата на

...
Повечето от руските войски, изпратени в Украйна от средата на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Старото оборудване и лошата логистика все повече ще мъчат руската армия

Повечето от съветските войски, изпратени в Украйна от средата на октомври, са зле оборудвани и това тревожи доста съветски офицери. Това твърди Министерството на защитата на Англия в последния си разследващ отчет, представен от.

По информация на ведомството изображения от свободен източник демонстрират, че съветските резервисти постоянно са оборудвани с оръжия като остарели автомати " Калашников ", въведени на въоръжение за първи път през 1959 година Много от тях евентуално са в едвам използваемо положение след неприятно предпазване.

Отбелязва се, че това значи, че логистиката на Москва ще би трябвало да доставя с два типа муниции за малокалибрени оръжия предните фронтови позиции, а освен с един.

" Това евентуално в допълнение ще усложни към този момент обтегнатите логистични системи на Русия ", заключава английското военно министерство.

Автоматите " Калашников " стрелят с муниции от 7,62 мм диаметър, до момента в който постоянните бойни елементи на Русия са въоръжени най-вече с пушки AK-74M или AK-12 с диаметър 5,45 мм.

Докладът идва в миг, когато Украйна разгласи, че Русия е изгубила над 71 000 бойци от началото на спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР