Повечето от лицензираните клубове по вдигане на тежести в страната

...
Повечето от лицензираните клубове по вдигане на тежести в страната
Коментари Харесай

Клубове пращат писмо до спортния министър срещу бившия шеф на щангите

Повечето от лицензираните клубове по повдигане на тежести в страната са подготвили отворено писмо до служебния състезателен министър Андрей Кузманов и ще му изпратят в идващите дни, научи " Сега ". Те упорстват за отговор докога ще продължи безвластието във федерацията, което се проточва към този момент 4 месеца и няма ли ММС да се намеси или най-малко да вземе отношение по тематиката.

Писмото е по самодейност най-много на клубовете, които гласоподаваха за новия президент Ариф Маджид по време на общото заседание на 28 май 2021 година Вотът тогава бе извоюван с 24:6 от сирийския безнесмен в съревнование с досегашния началник на БФВТ Неделчо Колев, чийто мандат публично изтече на 25 май.

На събранието клубовете-делегати промениха и устава, който опонираше на Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), а също по този начин вкараха и ограничавания за не повече от два мандата за управителните постове.

През юли обаче се разбра, че вписването на новия УС в съда е стопирано от клуб, който е подал тъжба, че не е бил известен в законовия едномесечен период за общото заседание. Това е  " Родопи " (Пазарджик), чийто шеф е олимпийският първенец от Сеул `88 и досегашен общоприет секретар на БФВТ и доближен на Неделчо Колев - Борислав Гидиков.

Обаче " Родопи " не е измежду лицензираните от ММС 34 клуба по повдигане на тежести в България, т.е. няма право на спортна активност, както и да бъде член на БФВТ и е изключен от нея. Въпреки това формалното обжалване от страна на Гидиков слага новото управление в обстановка да не може да прави обикновено своята активност, въпреки да е прието за законно от европейската (EWF) и международната (IWF) федерации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР