Повечето комплекси се зараждат в ранна детска възраст и оставят

...
Повечето комплекси се зараждат в ранна детска възраст и оставят
Коментари Харесай

Основните женски комплекси и как да ги преборим

Повечето комплекси се зараждат в ранна детска възраст и оставят отражение за целия ни умишлен живот. Те постоянно ни пречат да бъдем пълноценни другари и даже сътрудници и най-важното, пречат на личното ни благополучие.

Ето за какво главната крачка е да осъзнаем дали страдаме от някои от най-разпространените комплекси измежду дамите. Предлагаме ви и бонус препоръки за справяне с тези черти ;)

Комплекс за непълноценност – това е измежду най-често срещаните комплекси при дамите. Той постоянно води до намалена самокритика, ниско самочувствие и липса на убеденост. Може да аргументи даже депресии.

Решение: Работи върху самочувствието си, разбери кои са главните дефекти, върху които акцентираш и работи върху отстраняването им. Не спирай да си повтаряш, че си заслужен и прелестен човек и се заобиколи с хора, които го мислят:)

via GIPHY

Комплекс за предимство – тъкмо противоположното на комплекса за непълноценност. Тези хора имат навика да омаловажават околните си. Сравняват се непрекъснато с близките и държат да са постоянно по-добри от тях. Често повода за развиването на този комплекс е прекомерно високите условия към детето от родителите му.

Решение: Ако си измежду тези хора, ще ти бъде мъчно да се оправиш с този комплекс. Ограничи сравненията, радвай се на преимуществата си и се научи да оценяваш качествата на близките, даже и да не ги притежаваш. Тогава ще бъдеш доста по-предпочитана компания ;)

Комплекс за отхвърленост – това е непрекъснат боязън от занемаряване и самотност. Може да се дължи на бракоразвод на родителите на детето или друго занемаряване в детска възраст. Тези хора живеят в боязън, че околните им ще ги изоставен, а това се отразява зле на всичките им взаимоотношения.

Решение: Ако страдаш от този комплекс, работи върху доверието, което имаш към околните си и най-много към себе си. Трябва да бъдеш задоволително уверена в личните си качества, с цел да спреш да се страхуваш, че околните ти ще си тръгнат. Ако не оказва помощ – изправи се против страха си, остави ги да си тръгнат, не ги задушавай. Ще се учудиш какъв брой доста от тях ще останат:)

via GIPHY

Мания за великолепие или грандомания – това са хора, които преоценяват своята значимост и то до прекаленост. Те държат да са известни, богати, властни, авторитетни и даже всемогъщи или най-малко по този начин да наподобяват в очите на близките.

Решение: С мегаломан можем да се оправим единствено в случай че го върнем на земята. Или ще се приземи, или ще ни изостави. Ако мислиш, че страдаш от тази фикс идея за великолепие, разреши си да грешиш, да бъдеш малко по-земна, да не се постанова непрекъснато да играеш функции...ще ти хареса:)

А ето и

И още:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР