Повечето компании у нас планират коледен бонус или тематичен подарък

...
Повечето компании у нас планират коледен бонус или тематичен подарък
Коментари Харесай

Повечето компании планират коледен бонус или подарък за служителите си

Повечето компании у нас възнамеряват коледен бонус или тематичен подарък за чиновниците си по случай идните празници. Това демонстрират наблюденията на Adecco България над 100 български и интернационалните компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и произвеждане, основани главно в Пловдив и София.

Много постоянно в фирмите, които са планували разпределяне на финансови тласъци, размерът на
бонуса е закрепена сума, която е идентична за всички чиновници и не е съобразена със заплатата и постигнатите самостоятелни резултати.

Повечето от компаниите ще заменят коледния
бонус с тематични за сезона артикули и дарове. От Adecco показват, че подаръкът цели прочувствен резултат и укрепване на връзката с организацията. Коледните празненства ще са главно виртуални.

Все по-осезаема през тази година е и наклонността работодателите да заплащат
бонуси за реализирани резултати, а не за съответни празници. „ Тези бонуси ще се изплащат или в края на годината, или след привършване на финансовата година при започване на 2022 година “, показва Ирина Йончева, управител „ Човешки запаси “ в Adecco България.

Освен това работодателите се стремят към разнородни пакети от обществени придобивки и обезщетения за служащите. „ Финансовите пакети, които се оферират, включват ваучери, комисиони и
бонуси, обвързани с представянето “, отбелязва още Йончева. Предоставят се също акции и спомагателни дни отпуск.

В под 1% от обявите за наемане на хора от Adecco означават съществуване на облага „ коледен
бонус “. Като се остави настрани съответното трудово заплащане, извънредно търсена през последната година е опцията за работа от у дома отчасти или напълно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР