Повечето жени са се сблъсквали с безсънието, причинено от хъркането

...
Повечето жени са се сблъсквали с безсънието, причинено от хъркането
Коментари Харесай

Естествени средства срещу хъркане

Повечето дами са се сблъсквали с безсънието, породено от хъркането на колегата си. Още по-зле е, в случай че сте се будили от личното си хъркане. Хъркането е нещо естествено и постоянно срещано. Хъркаме, тъй като гърлото ни става доста умерено, когато сме в бездънен сън и стартира да се движи. Хъркането се случва, тъй като има дефицит на въздух през гърлото и носа, до момента в който спим. Това предизвиква осцилация на близките тъкани, което води до този мощен хъркащ тон. В някои случаи хората, които хъркат, имат повече назална тъкан, която е склонна да вибрира повече, в сравнение с други.

Ето по какъв начин можем да се оправим с хъркането с естествени средства:

1. Опитайте ментово масло

Понякога хъркането се случва, когато носът е запушен. Маслото от мента може да помогне да се отпушат синусите и да се облекчи мъчителното гърло. То нормално работи като отхрачващо средство, с цел да помогне на Вашите дихателни пътища да се отворят, да се отстрани слузта. Съединенията, открити в ментовото масло, имат доста антимикробни, антивирусни и антиоксидантни свойства, което значи, че те могат да се борят и с инфекции в дихателните пътища.

2. Приемайте витамин Ц

Витамин С е естественото лекарство, когато става дума за повишение на имунната ви система и за стимулиране на здравето на дихателните пътища. Една от главните аргументи за хъркането е блокирането на дихателните пътища, породено от нашите синуси. Чрез консумирането на задоволително витамин С, ще изчистите синусите си. Някои от храните, богати на витамин С са броколи, портокали, лимони, червени чушки, папая и най-важното, ананаси. Ананасите също съдържат bromelain (ензим, който е прочут със своите противовъзпалителни и противовъзпалителни способности).

3. Евкалипт

Евкалиптът в билковата медицина е прочут като помощно средство при простуда. Приблизително 70% - 90% от евкалиптното масло е богато на антиоксидантни, противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР