Повечето хора са свикнали да полагат усилия за красотата си

...
Повечето хора са свикнали да полагат усилия за красотата си
Коментари Харесай

Тези нощни бюти навици гарантират кожа без бръчки

Повечето хора са привикнали да поставят старания за хубостта си денем, само че с цел да бъде красива, здрава и сияйна кожата ви и с цел да я предпазите от ранна поява на бръчки, би трябвало да се погрижите за нея и през нощта. Ето кои нощни привички могат да оказват помощ на кожата ви да наподобява съвършено.

1. Правилно разчистване.

Ако пропускате вечерното разчистване на кожата, време е да започнете да го вършиме. Почистването на грима и мръсотията от кожата е значително за стимулирането на обновлението на кожните кафези, понижаване секрецията на себум и свиването на порите. Всички тези предпоставки основава възпаления, бръчки, акне и дехидратират кожата.

2. Не забравяйте да хидратирате.
Хидратацията е значима както денем, по този начин и през нощта. Изберете хидратиращ крем, който да няма прекомерно плътна текстура, която да запуши порите през нощта. Съобразете се с вида кожа, който имате.

3. Включете нощна антистарееща терапия.

Кожата е доста възприемчива през нощта, когато сте изцяло отпуснати. Това прави този интервал подобаващ за дълбока хидратация и потребление на артикули срещу стареене, да вземем за пример ретинолови серуми. Можете да ги включвате в рутината си 3-4 пъти седмично. Ексфолиращите киселини също могат да се ползват два пъти седмично през нощта, да вземем за пример продуктите с алфа-хидрокси киселини.

4. Бъдете деликатни с косата си.

Мазната и нечиста коса може да утежни положението на кожата, като придвижи бактерии и нечистотия по нея. Ако кожата ви е мазна и склонна към акне, би трябвало да бъдете по-бдителни към косата си, да я държите постоянно чиста и по опция надалеч от кожата на лицето, да вземем за пример да я връзвате.

5. Променете позата за сън.

При някои пози за сън кожата е по-склонна към поява на бръчки, в сравнение с при други. Ако спите на една страна и лицето ви е заровено във възглавницата, това провокира намачкване на кожата и влечение към поява на кожни гънки, фини линии и бръчки. Променете позата за сън с такава, при която лицето и шията ви нямат компактен контакт с възглавницата, написа az-jenata.bg.

6. Сменяйте постоянно калъфката.

По калъфката на възглавницата се събират всевъзможни нечистотии – мъртви кожни кафези, себум, пот, акари и други замърсявания, които вредят на кожата. Сменяйте калъфката на всеки няколко дни.
Какво демонстрират бръчките на лицето за здравето ви?

7. Почистете въздуха.

Редовното проветряване на въздуха в спалнята, както и включването на апарат за филтриране на въздуха са значими моменти от грижата за кожата през нощта. Чистият въздух способства за предварителната защита на бръчки, кожни възпаления, акне, алергии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР