Повечето хора приемат само половината от необходимата си дневна доза

...
Повечето хора приемат само половината от необходимата си дневна доза
Коментари Харесай

6 признака, че не приемате достатъчно калий

Повечето хора одобряват единствено половината от нужната си дневна доза калий, само че дефицитът на минерала може да бъде гибелен.

Когато мислите за енергийните хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае, евентуално не отдавате огромно значение на калия - само че би трябвало.

По-голямата част от калия в тялото ви се намира в клетките ви, където оказва помощ на вашите нерви и мускули да споделят , транспортира други хранителни субстанции, поддържа действието на бъбреците ви и пречи на натрупването на високи равнища натрий.

Лесно може да си набавяте задоволително калий, в случай че ядете доста плодове и зеленчуци , само че за жалост доста хора не ядат задоволително цели и необработени храни – богати източници на калий, изяснява Джинджър Хултан, представител на Академията по хранене и диететика.

Изследванията демонстрират, че множеството хора получават единствено към половината от 4700 мг калий, от които се нуждаят за един ден , прибавя тя. Всъщност най-актуалните рекомендации в Съединени американски щати за здравословно хранене показват калия като хранителна съставна част на публичното здраве съгласно Националния здравен институт.

Една от аргументите, заради които човек има недостиг на калий, е, че не го приема задоволително посредством храната си , изяснява Хултан. Все отново това може просто да е непълен банкет, в сравнение с същински недостиг, който е прочут като хипокалиемия. Леката хипокалиемия може да аргументи запек, мускулна уязвимост и отмалялост, споделя НИХ.

Но когато дефицитът на калий става тежък, признаците са по-сериозни. Калиевият недостиг в действителност е гибелен, споделя Хултан. Дефицитът е доста по-разпространен при хора, които бързо губят калий посредством урината или изпражненията си , да вземем за пример тези, които злоупотребяват с лаксативи и диуретици или имат разстройство. Тежкото изпотяване по време на подготовка в горещо време може също бързо да изчерпи огромни количества калий от тялото Ви.

Когато губите калий заради банкет на лекарства или при някои медицински положения, дефицитът крие действителни опасности и би трябвало да бъде открит и лекуван от доктор, споделя Хултан. Сериозен недостиг би бил необикновен при другояче здрав човек.

Ето шест признака, които демонстрират, че имате ниски равнища на калий и по какъв начин тъкмо можете да получите задоволително от него в диетата си:
 6 признака,че имате ниски равнища на калий и по какъв начин да си го набавите  6 признака,че имате ниски равнища на калий и по какъв начин да си го набавите  6 признака,че имате ниски равнища на калий и по какъв начин да си го набавите  6 признака,че имате ниски равнища на калий и по какъв начин да си го набавите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР