Повечето хора, които искат да свалят излишни килограми, са убедени,

...
Повечето хора, които искат да свалят излишни килограми, са убедени,
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако тренираме само кардио

Повечето хора, които желаят да смъкват непотребни килограми, са уверени, че най-подходящи за тях са кардио тренировките. Към тях спадат да вземем за пример ходенето, джогингът, колоезденето и танците. И да, факт е, че този тип физическа интензивност е много удовлетворяваща, защото ни изпотява повече и учестява пулса.
 10 аргументи да стартираме да скачаме на въже
10 аргументи да стартираме да скачаме на въже

Горенето на доста калории е единствено една от тях

Но както всяко нещо, и кардиото си има плюсовете и минусите. И е добре да се срещнем и с двете страни на монетата преди да изберем подготвителната си стратегия.

Нека стартираме позитивно, като поясним кои са изгодите за здравето от кардио тренировките. Тъй като те натоварват сърцето повече, ускоряват кръвообращението ни и усъвършенстват сърдечно-съдовото здраве, понижават риска от сърдечни болести и също така потвърдено усъвършенстват психологичното здраве. Няма подозрение в това, че интензивността на кардиото способства за изгарянето на повече калории и надлежно за отслабването. Стига, несъмнено, междувременно да се храним и здравословно.

Колкото и всичко това да звучи добре обаче, истината е, че наблягането единствено на кардио тренировки има и негативни резултати. Сред тях са вероятни пострадвания при прекалено натоварване, загубата на мускулатура и забавянето на метаболизма, което надлежно прави отслабването в дълготраен проект по-трудно.
 Снимка 642141

За да поддържаме мускулна маса и да увеличим оптимално изгарянето на калории, е нужно да включваме и силови тренировки. Така посредством кардиото ще изгаряме калории, а посредством силовите тренировки ще запазим мускулатурата си и ще поддържаме бърз метаболизъм.

В случай че пък задачата ни е натрупаме мускулна маса, би трябвало да сведем кардиото до най-малко, да наблегнем на силовите тренировки и да сме в лек калориен остатък.
 Кое да упражняваме първо - кардио или тежести
Кое да упражняваме първо - кардио или тежести

И за какво е от значимо значение

И въпреки всичко, най-хубавото за тялото ни остава комбинацията от двата типа интензивност. С кардиото ще поддържаме сърцето си крепко, а със силовите тренировки ще изградим и поддържаме чиста мускулна маса, с която ще оформим плътно, тонизирано тяло. Наред с това, ще сведем до най-малко мазнините, ще укрепим костите си и ще бъдем физически по-издръжливи и мощни, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР