Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът

...
Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът
Коментари Харесай

Проучване: повечето германци недоволни от политиката на Шолц за Украйна

Повечето германци не са удовлетворени от метода, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на съветската инвазия в Украйна, демонстрира оповестено през днешния ден социологическо изследване на института " ЮГав " (YouGov), поръчано от ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според допитването 45 % от интервюираните са по-скоро неудовлетворени от дейностите на канцлера, 37 % са удовлетворени от тях, а 18 % не могат да преценяват или не желаят да дадат оценка на реакцията на Шолц.

Различна е картината измежду хората, които симпатизират на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц: 59 % от тях са задоволени от реакцията на Шолц, до момента в който 34 % са неудовлетворени.

Обществеността не счита канцлера за мощен водач. Само 25 % от интервюираните правят оценка лидерските му качества в реакцията към съветската инвазия в Украйна.

При това 51 % от запитаните се съгласяват с изказванието: " Той се показва много незадоволително като водач ", а 24 % се затрудняват да отговорят.

Комуникационните качества на канцлера са оценени още по-негативно: 56 % от интервюираните считат, че той не изяснява задоволително добре политиката си, а 22 % не са съгласни с това. Делът на запитаните, които се затрудняват да отговорят също е 22 %.

Избирателите на трите партии в ръководещата в Германия коалиция споделят сходни оценки за Шолц във връзка с неговото водачество и информационни качества.

Оценката на дейностите на обединението сред ГСДП, " Зелените " и Свободната демократическа партия (СвДП) е даже по-негативна, в сравнение с тази за канцлера. Общо 50 % от интервюираните са по-скоро или мощно неудовлетворени от реакцията им към съветската инвазия в Украйна, до момента в който 30 % са по-скоро задоволени, а 20 % се затрудняват да отговорят.

Данните се базират на онлайн изследване на " ЮГав " - Германия, в което са взели участие 2040 души в интервала 25-27 април, показва ДПА.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР