Повечето албанци, върнати принудително от Обединеното кралство от началото на

...
Повечето албанци, върнати принудително от Обединеното кралство от началото на
Коментари Харесай

Лондон плаща на осъдени албанци да се върнат у дома

Повечето албанци, върнати наложително от Обединеното кралство от началото на годината, са били наказани за закононарушения във Англия, заяви Би Би Си като се базира на албанските управляващи.

На някои пандизчии са били препоръчани 1500 английски паунда, с цел да изоставен.

Полетите за депортиране до Албания се усилиха, откакто Тирана подписа съглашение за съдействие с Обединеното кралство предишния декември, с цел да " възпира и попречва незаконната миграция ".

Министерството на вътрешните работи в Лондон оповестява пред Би Би Си, че повече от 1000 души са били върнати от този момент: към половината от тях непринудено, а останалите са несполучливо търсещи леговище и наказани.

Би Би Си беседва с десетки хора на няколко от тези полети за депортиране предишния месец и откри, че множеството идват от затвори в Обединеното кралство.

На някои са били препоръчани пари в подмяна на единодушие за депортиране и са били освободени от пандиза, преди да излежат минималната си присъда, според съществуваща скица, употребена за задгранични извършители.

Албанската полиция удостовери, че болшинството от наложително върнатите тази година са наказани за закононарушения в Обединеното кралство.

Би Би Си споделя за 30-годишен албанец, наказан опиати на 6 години и е освободен за депортиране, откакто е излежал единствено две от тях - една година преди да има право на условно освобождение.

Той споделя, че му е било препоръчано от имиграционните управляващи да бъде предварително освободен, както и пари, в случай че се съгласи да напусне кралството.

 Англия като Англия като " лудница ": за какво албанските мигранти разтревожиха Лондон

Мъжът е бил депортиран по схемата за ранно освобождение (ERS), употребена за задгранични пандизчии от всички националности.

В документ на държавното управление на Обединеното кралство се показва, че схемата е " финансов тласък ", предлаган на задгранични пандизчии, " при изискване че те сътрудничат на депортирането и се откажат от правото си да го апелират ".

Според държавен представител, представен от Би Би Си, " държавните управления на Обединеното кралство и Албания работят дружно, с цел да се възползват от всяка опция да пресекат работата на трафикантите на хора и да ускорят извеждането на албанци без законно право да бъдат в Обединеното кралство. "

Миналата година държавният Закон за националността и границите удължи интервала на предварително освобождение, позволен според ERS, от девет месеца на една година. Една от задачите на тази смяна, съгласно малко известие на Министерството на вътрешните работи, е да се усили броят на връщанията.

 На албанците да бъде неразрешено да търсят леговище във Англия, желае зам.-министър На албанците да бъде неразрешено да търсят леговище във Англия, желае зам.-министър

Същият закон отстрани и датата на приключване на неизтърпените присъди, което значи, че пандизчиите, които се върнат нелегално в Обединеното кралство, ще би трябвало да излежат остатъка от присъдата си, без значение какъв брой време е минало.

Би Би Си споделя, че множеството от депортираните, с които е разговаряла, икономическите благоприятни условия ги притеглят да търсят живот във Англия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР