Повече за книгата научете тук ► Доволни ли сте от

...
Повече за книгата научете тук ► Доволни ли сте от
Коментари Харесай

Как предменструалният синром зависи от прогестерона

Повече за книгата научете тук ►

Доволни ли сте от живота си?

За възприятието на задоволство дава отговор хормонът прогестерон.

Този хормон работи оптимално дейно във връзка с женската репродуктивна система (дори наименованието му от латински се превежда като „ в интерес на бременността “), само че той е виновен и за още доста други неща.

Нали знаете, че 0,2% от хората имат генетично заложен цялостен недостиг на прогестерон или пък някакъв недостатък на рецепторите; в този момент учените изследват това, само че изследователският материал е нищожен. Такива хора са в положение да изпитат възприятие на задоволство единствено за къс момент или пък то в никакъв случай не ги сполита. Каквото и да вършат, все им се коства незадоволително. Те се изкачват на върха в политиката, бизнеса и спорта. Това са доста, доста съумели хора. Но в действителност единственото, което им носи задоволство, е властта.

Най-често това са мъже. Нито една жена на света и никакви деца не могат да задържат подобен мъж и татко. За него преди всичко постоянно ще стои работата му. Как мислите, дали си коства да завиждаме на такива хора, или би трябвало да им съчувстваме? Важно ли е за вас дали сътрудникът ви изпитва освен наслаждение, само че и възприятие на задоволство?

Безусловно. Така че – прогестерон, този хормон на спокойствието и хармонията.

Нали забелязвате, че с възрастта все по-трудно понасяте болежка? Всъщност за какво едни хора устоят на болката от процедурите, а други не могат? Въртят се по всички страни, видиш ли...

Прагът на болежка се дефинира от разнообразни фактори, само че най-често зависи от равнището на прогестерона. Хората с доста прогестерон умерено понасят болката, тъй като имат висок предел на търпимост към нея. А тези, които имат малко прогестерон, пищят до безспир и подскачат всякога.

„ Имам пъпки, само че въобще не мога да изтърпя почистването. Толкова ме боли! “ – същинска класика за недостиг на прогестерон. Съчетание сред акне и доста невисок предел на болежка.

Тук няма никаква случайност. Прогестеронът е хормон на бременността и посредством точно на него дамите могат да изтърпят надпределната болежка при раждането, а тя, без никакво подозрение, е тъкмо такава и е безусловно непоносима с изключение на при бременност.

Прогестеронът е мощен невростероид, има даже данни, че се ползва при черепно-мозъчни контузии. Но даже и при най-обикновена контузия резултатът от него ще е позитивен, стига в тъканите да има минералокортикоидни рецептори, към които прогестеронът има афинитет. Именно той отстранява отока и потиска асептичното инфектиране.

Когато пътувам, постоянно нося със себе си прогестеронов крем, който отлично оказва помощ при спортни натоварвания, навяхвания, болки в мускулите. Разбира се, резултатът не настава след пет минути, само че доста се форсира бързото зарастване и възобновяване на травмираното място.

На какво още въздейства прогестеронът?

Има един прославен синдром, който непосредствено зависи от равнището на този хормон. Та този синдром има директно отношение към изкуството. Изкуството... да се изпада в нервност. Това е популярен синдром и е време да поговорим за него по-подробно.
 image2_16x9.png Хороскопът за АПРИЛ: време за нови благоприятни условия - действайте уверено, само че бъдете бдителни На фокус
Впрочем, мнозина не имат вяра, че той съществува. Казват: „ Само си измисляте. Няма такова нещо, тъй като въобще не би могло да го има. И точка. Прикривате се с него, размахвате го като чучело по всички страни. Като алено знаменце. Това си е психосоматика – казусът е в главата ви. “

Само че 60% от дамите са на друго мнение.

За какво става дума?

Разбира се, за предменструалния синдром (ПМС).

Промени в настроението, сълзливост, настъпателност, завист, раздразнителност, унесеност или пък бодърствуване и даже предпочитание да убиеш някого. Трупане на килограми, отоци и тежест в краката, отичане и мъка на гърдите, болки, повръщане, мигрена, припадъци, трептене, рухване или повдигане на кръвното налягане. Повишен вкус, преяждане, непрекъснато предпочитание за нещо сладко или за шоколад или противоположното – за нещо солено, смяна на усета, проблеми с изхождането (разстройство или запек), отичане на стомаха и къркорене. Понижаване на прага на търпимост на болежка. Пъпки. Изрази от рода на: „ Не се ядосвай, изяж едно бонбонче, не викай, обичам те, ела да те прегърна “. Или: „ Я се стегни, парцал подобен, стига си ме будалкала, писна ми към този момент! “ Само че не оказва помощ. Нито едното, нито другото.

Хората, които не имат вяра в Постановление на Министерски съвет, просто на са били от другата страна на барикадата. Това е проблем, подценяван освен от обичайна медицина, само че и от дамите. Именно от техните уста постоянно може да се чуе: „ Само си измисляш “. Майките не имат вяра на дъщерите си, учителите – на ученичките, че дори и някои гинеколози не имат вяра на пациентките си.

Предменструалният синдром постоянно съставлява про­мяна на хормоналния декор. Жената е създание, което има цикли, и нейният хормонален декор се трансформира във всяка фаза на цикъла. Ние сме разнообразни по време на менструация, на овулация и на Постановление на Министерски съвет и по този начин би трябвало да бъде.
 Новият обред за постоянен загар без пигментни петна със серума Nivea Cellular LUMINOUS630 Edna предлага Новият обред за постоянен загар без пигментни петна със серума Nivea Cellular LUMINOUS630
Природата, да вземем за пример, е планувала усилване на либидото по време на овулацията, с цел да може човешкият жанр „ да се плоди и развъжда “. Наистина обаче не знаем дали тя е имала поради и желанието да убиеш някого, отоците и копнежът за нещо сладко, когато зачатието не се е състояло.

И все пак Постановление на Министерски съвет не е норма. Синдромът съществува и се демонстрира при множеството дами. Но както съм казвала доста пъти, нормите не са референтни стойности и съществуването на подобен синдром при по-голямата част от дамите също не е норма.

В основата на предменструалния синдром въпреки всичко са две патологични положения: инсулиновата резистент­ност и естрогенното доминиране, които са тясно свързани между тях. На техния декор намаляването на прогестерона е нещо сериозно за организма и тогава... Здравей, Постановление на Министерски съвет!

Прогестеронът е освен хормон на бременността и възприятието на задоволство, той има и голям брой систематични резултати, които не са свързани с репродуктивните качества. Именно те са повода за появяването на Постановление на Министерски съвет или пък са фактор за неговата липса.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР