Повече високи скорости, адреналин и много емоции ще предложи програмата

...
Повече високи скорости, адреналин и много емоции ще предложи програмата
Коментари Харесай

Oще повече адреналин в ефира на MAX Sport

Повече високи скорости, адреналин и доста страсти ще предложи програмата на спортните канали MAX Sport, които тази година ще излъчват и стартовете от Световния рали шампионат (FIA World Rally Championship). Абонатите на спортните канали на А1 ще имат опцията да следят онлайн 13-те старта на вълнуващата автомобилна конкуренция, първият от които бе на емблематичното трасе в Монте Карло сред 23 и 26 януари.

С прибавянето на Световния рали шампионат към програмата на своите спортни канали, А1 още веднъж препотвърждава своя ангажимент към феновете на високите скорости у нас. По MAX Sport българските почитатели имат опция да са съпричастни и със Световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP, американските серии NASCAR, австралийския шампионат Supercars, шампионата Speedway и други.

За феновете на моторните спортове е известно, че Световният рали шампионат - едно от най-старите и най-трудни автомобилни надпревари, е епична борба с часовника. Днес, близо 50 години след първия старт в Монте Карло през 1973 година, WRC продължава да изправя водачи и автомобилни компании пред едни от най-трудните терени на планетата – от асфалт, през каменисти планински пътища, до лед и сняг.

В 48-мия сезон на Шампионата феновете на Max Sport ще могат да следят 13 зрелищни надпревари, които ще се проведат на шест континента. След старта в Монте Карло 23 – 26 януари, почитателите на автомобилните спортове могат да чакат надпреварата в Швеция, което ще се организира от 13 до 16 февруари. Класическото зимно трасе обгръща територията на две страни – Швеция и Норвегия, като минава през снежни и заледени сектори. Парадоксалното е, че точно това трасе се смята за един от най-бързите кръгове през сезона.

Сезон 2020 в Световния рали шампионат се обрисува като непредвидим поради множеството прехвърляния на водачи, случили се в последния миг. Световният първенец Ойт Танак ще започва с Hyundai, а на негово място в тима на Toyota ще застанат шесткратният първенец Себастиан Ожие и уелсецът Елфин Еванс.

Календарът със надпревари, които ще се излъчат по MAX Sport е най-разнообразният и трогателен от десетилетия. Африка, Далечният Изток и Тихоокеанският район се завръщат с рали „ Сафари “, рали „ Япония “ и рали „ Нова Зеландия “.

Рали „ Сафари “ в Кения е същинска легенда в спорта, само че отсъства цели 17 години от календара. То дава обещание да бъде едно от най-предизвикателните както за водачите, по този начин и за колите. Трасето на рали „ Нова Зеландия “ се включва за първи път от 2012 година Маршрутът на трошляк край Окланд е един от обичаните на водачите и нерядко се трансформира в същински театър за феновете. Рали „ Япония “ се завръща след 10 годишно неявяване от календара и ще размени рали „ Австралия “ като финален кръг в шампионата.

Днешните участници в WRC не престават традициите на оспорвани съревнования. През годините до тук Шампионатът се е трансформирал в платформа за основаването на велики първенци и митове на автомобилния спорт, като Колин Макрей, Юха Канкунен, Карлос Сайнц, Томи Макинен, Себастиан Льоб, Себастиан Ожие и други Освен за водачите, Шампионатът е основал паметен статут и на някои автомобилни марки, като Fiat Abarth, Audi Quatro, Lancia Delta, Subaru Impreza и Mitsubishi Lancer.

Освен богато многообразие за почитателите на авто и мото спортовете, спортните канали на MAX Sport излъчват и едни от най-вълнуващите шампионати от света на футбола, баскетбола, тениса, бойните спортове, леката атлетика и волейбола. Сред тях са мачовете във вторник от най-големия футболен клубен шампионат - Шампионска лига, испанската Ла Лига и италианската Серия А, тенис от сериите ATP 1000, ATP 500 и ATP 250, борбите в UFC серии и доста други.

 

За да могат спортните почитатели да се насладят на първокласно спортно наличие, би трябвало да имат абонамент за пакета MAX Sport Plus, който включва четирите спортни канала MAX Sport.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР