Повече посетители, повече изложители, повече локации, както и емоции и

...
Повече посетители, повече изложители, повече локации, както и емоции и
Коментари Харесай

Какво показаха родните създатели на игри на Sofia Game Night 2019

Повече гости, повече изложители, повече местоположения, както и страсти и многообразие! Това е първото усещане с което остава човек, посетил (част от) втората Софийска нощ на игрите на 2-и ноември.

Както и предходния път, в центъра на протичащото се бе ревюто за създадени в у нас компютърни и настолни игри, което се организира в Гьоте Институт. Първата явна разлика по отношение на предходната година бе, че представящите цифрови и настолни развлечения този път бяха в обособени зали. Причина за това е увеличеният брой изложители. Ако в предишното издание те бяха към 20, то в този момент броя им бе повишена до 35. Общия брой гости пък съгласно уредниците са били сред 2500 и 3000.

От PC World още веднъж се възползвахме от опцията да поговорим с някои изложители. Ето какво споделиха те с нас.
Компютърни и мобилни игри
 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
XS Software бяха пристигнали на ревюто с две много разнородни като жанрове игри. Едната е класическа и към този момент позната тактика – Khan Wars , а другата допира света на модата и е ориентирана най-много към женската публика – Lady Popular .

По думите на Александър Стефанов, маркетинг управител в компанията, задачата е била точно увеличение на дамската публика, като последната вест в тази тенденция е прибавянето на мобилна версия за Lady Popular. " Жените са малко подценяван сегмент, като техният % непрекъснато нараства даже в обичайно считаните за мъжки жанрове като тактики и екшъни ", изясни той.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Creative Assembly (бившата Black Sea Studios) бяха донесли на Games Made in BG версия на предстоящата през 2020 година нова част на поредицата Total War. Играта се споделя Total War Saga: Troy и както подсказва името нейн фокус е Троянската война.

Според Иван Дионисиев, ръководещ софийския QA екип на компанията, играта се създава напълно от българи. Очаквайте доза Древногръцка митология и по-конкретно ентусиазъм от опуса Илиада на поета Омир. Разработчиците дават обещание мощни персонажи и впечатляващи борби.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
На забавна ретро визия залага Rogue Verse , създадена от Foumart Games . Нончо Савов, притежател на компанията, споделя че преднамерено се стреми към опростена " 8-битова визия ". Въпреки това по думите му играта провокира човек да обмисля всеки ход и да се оправя с " мини тактически провокации ".

Нончо Савов удостовери, че игрите с ретро визия фактически набират скорост през последните години. " Много хора са израснали с такива игри и даже към този момент е обикновено да видиш татковци геймъри на 30-40 години и техните дребни деца. " По думите му е допустимо хара да са в известна степен наситени на бомбастични заглавия и остарялата визия в действителност да се схване като нещо свежо.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Belleal Games са без значение студио, имащо зад тила си една игра – Masters of Puzzle . Тя е ориентирана към феновете на обичайните, аналогови, картонени пъзели. Ако сте почитатели, само че нямате задоволително време, задоволително огромна маса и не са ви останали свободни стени от към този момент подредени пъзели, то това е вашата игра.

" Целим цялостен натурализъм, споделя Борис Костадинов от компанията (вляво на фотографията горе). Това е игра за релаксиране и чакаме човек да отдели време за нея, с цел да може да ѝ се наслаждения. Имаме проекти да разтеглим концепцията с мултиплейър и тогава ще можем да предложим и фамилна игра да вземем за пример, посредством която хората да прекарват време дружно, без физически да са на едно място. "

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Archean Games показа на ревюто своята игра Heralds of the Order . Това е походова тактика, която (отново) е въодушевена от типичен заглавия. Разработчиците дават обещание изчистен геймплей, над 20 задачи и мотивиращи босове.

Павел Павлов от екипа на разработчика, показа че работата по играта е почнала преди две години като любителски план от група студенти – двама програмисти е един художник. Допълнително техни другари оказват помощ в писането на историята и основаването на звуковите резултати. " В началото започнахме плана с цел да забележим какъв брой можем, само че след това се захванахме съществено ", добави още Павлов.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Една от игрите с най-хващаща окото визия на ревюто бе Copperbell на компанията с недвусмисленото име Zero Fun . Интересно е да се означи, че заглавието бе измежду номинираните за премията " Hidden Gem " от CEEGA (2019 Central & Eastern European Game Awards). Играта съставлява платформър, само че с графика въодушевена от българския фолклор и българската природа. Главният воин в играта е меден чан, който би трябвало да прогони зли духове

Визията на Copperbell заслужава хвалба. Платформите, по които се придвиждва камбанката са вплетени доста удачно в в общата визия, като дизайнерите (дизайнерът?) са се постарали оптимално играта да не наподобява плоска и са постигнали резултата, посредством потребление на дълбочина на сцената. Главният воин се движи по строго избрана линия (както повелява жанрът), само че тя постоянно не е успоредна на границите на екрана. Това разрешава на играча да минава през къщи, гори и да следи далечни планини, без всичко това да наподобява като напълно като неподвижен декор.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Димитър Гогов бе един от най-младите изложители на Games Made in BG. Той започва компания за разработка на игри Veselie Studios през 2017-та, когато е на 16 години. Описва играта си Jump с основните думи " пъзел, адвенчър, пиксел арт ". Целите са по-скоро предстоящи – " проучване на територията, справяне с чудовища, събиране на монети и ключове, както и намиране на съответните порти ". Какво повече да желае човек?

" Правя играта на правилото проба-грешка, споделя Гогов. Започнах от нулата, без да знам нищо, и Jump ми лиши към година. Сега имам за цел да направя играта кросплатформена, с цел да може да се играе от всевъзможни устройства. "

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Kipi Interactive сподели на ревюто своята игра Cryowar – мултиплейър екшън игра за мобилни телефони. Геймплеят прилича MOBA заглавията, само че тук играчите са по-малко. Няколко души водят борби на сцена, като всеки има разполагаем по два героя. Всеки персонаж е със свои обособени статистики и умения и играчът може да превключва сред тях, според от обстановката.

Студиото се състои от 10 души и работи върху плана от към година и половина. По думите на Виктор Кетипов от компанията сега се организира затворен бета тест на Cryowar. В скоро време следва местен старт на играта на пазарите в България и Румъния. Настолни игри
Както към този момент загатнах тази година родните основатели на настолни игри бяха ситуирани в настрана помещение. Това несъмнено е стъпка в вярната посока, защото при този вид занимания човек нормално би трябвало да си комуникира ясно с останалите играчи.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Първата игра, на която обърнах внимание, бе На Вуте да му е зле . Създадена е от Nastola , които са онлайн магазин за настолни игри. Фокусът е върху занимателната (или не съвсем) страна на съседските взаимоотношения. Действието се развива в средностатистически панелен блок. " Животът " на всеки състезател са неговите " нерви ", а когато нервната му система не издържи, той напуща кооперацията. Печели последният останал и той може да заграби цялата панелка!

Според Мирослав Гаригов (вляво на снимката), основател на играта, тя е въодушевена от българския (многоетажен) обичай. Можете да очаквате тракане по пода, зли кучета, шумно хъркане и така нататък Целта на играча е да пренасочва сходни " офанзиви " от страна на останалите, натопявайки съседите си. Гаригов работи върху плана си от към половин година и по думите му той е в " много напреднал етап ".

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
От уеб страницата hohoho.bg показаха на ревюто играта Коледно селце . Според един от основателите ѝ, Димитър Любенов, това е първият коледен настолен артикул и е ориентиран най-много към деца. Завръзката е елементарна: Няколко дни преди празника излиза наяве, че подаръците за положителните и послушни деца са изчезнали. Дядо Коледа разпорежда на своите елфи да ги върнат назад. Предвидени са два разновидността на игра. Всеки състезател може да играе за себе си, състезавайки се останалите. Предвиден е кооперативен вид, при който всички се дружно да върнат подаръците за малчуганите в селцето.

Играта е осъществена поради търсене на сходен артикул от страна на родители. Според Любенов доста от тях гледат на сходна игра като на метод да откъснат децата си най-малко за малко от компютрите и смарт телефоните.

 Какво демонстрираха родните основатели на игри на Sofia Game Night 2019
Една от най-хващащите окото настолна игра бе Cosmic: The Iliad . Действието се развива в космоса, като от играчите се изисква да имат и малко сръчност, както и да познават базови физични закони. От една страна е налице икономическа система, задачата на играча развива флотата си, като тук можете да очаквате нормалните за една настолна игра детайли като зарове, карти и така нататък Битките обаче са детайл, изискващ физическа умелост. Корабчетата, които се движат по игралното поле са железни, а отново там може да има и Черна дупка, представляваща огромен магнит. Досещате се какво би станало, в случай че някой изтребител се приближи прекомерно доста...

Веселин Алексиев, един от основателите на Cosmic, споделя, че играта е на финалната права, като се договаря с производители и към този момент са налице сътрудници за разпространяването ѝ в Европа, Съединени американски щати и Австралия.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР