Повече полицаи - това най-често са искали кметове и кметски

...
Повече полицаи - това най-често са искали кметове и кметски
Коментари Харесай

Кметовете поискали от вътрешния министър повече полицаи

Повече служители на реда - това най-често са желали кметове и кметски наместници от вътрешния министър Валентин Радев по време на обиколката му из страната. Тя стартира след разпореждане на премиера Бойко Борисов за разработване на ограничения в битката с битовата престъпност.

Резултатите от срещите си с представителите на локалната власт Радев показа на постоянния си месечен брифинг. Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев добави, че има разминаване сред думите на кметовете за положението на битовата престъпност и данните на Министерство на вътрешните работи. Причината, че в множеството случаи жертвите не подават сигнали. Затова кметовете ще имат към този момент задължението да алармират те полицията при всяка известна им кражба или обир.

Арабаджиев изясни, че за 2017 година има растеж на записаните закононарушения за разпространяване на опиати с 5.3% по отношение на 2016 година Тук обаче повода за растежа той изясни с обстоятелството, че Министерство на вътрешните работи работи повече - тъй като при тези закононарушения не може да се чака сигнал нито от наркоразпространителя, нито от този, който си купува. Ръст имало и на закононарушенията от и по отношение на деца.

Вътрешният министър е получил доста забавни оферти от кметове и кметски наместници. Най-честото недоволство било, че по места полицейският щат е непълен. Най-честото искане - повече служители на реда. Това било и желанието на курортите по морето за летния сезон.

Друго предложение на кметовете било - детските надбавки да не се дават на родителите, а да се получават от фамилиите посредством безвъзмездна храна за децата в учебните заведения, което ще подтиква да вървят на учебно заведение. Кметовете споделили проблеми с ромското население, нарастване на разпространяването на опиати по дребните обитаеми места, с противозаконния дърводобив и така нататък

От своя страна Министерство на вътрешните работи щяло да намерения по какъв начин да помогне по тези проблеми. Радев даде и положителни образци с сложено видеонаблюдение в Бургас и село Кипра, където престъпността намаляла по-късно. Спорове имало обаче кой да заплаща за камерите - общините или Министерство на вътрешните работи. Засега казусът се решавал поотделно с пари от локалната власт.

Радев разяснява и други тематики. " Дори да знаем къде са братя Галеви, няма по какъв начин да го кажем, тъй като това значи да ги предупредим посредством медиите ", съобщи той, след изявление на шеф бранш " Издирване " в националната полиция Ивайло Димитров пред " Нова телевизия ". Той сподели, че Министерство на вътрешните работи може би има информация къде се намират Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, които от 2012 година са в неопределеност.

" Ще кажем къде са, когато те бъдат арестувани ", добави Арабаджиев. Той сподели, че до момента Министерство на вътрешните работи е получавало доста информации къде се крият двамата, само че нито една от тях не е дала резултат. Министърът и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи увериха, че полицията работи интензивно освен по тяхното търсене, а и на всички оповестени за търсене. " Чак аз почнах да ги разбирам полицейските работи. Той (Георги Арабаджиев - бел.ред.) и да знае няма да ви каже и ще ви споделя приказки от 1000 и една нощ ", заключи най-после Радев.

В коментар на тематиката, че Министерство на вътрешните работи и търсени се срещнаха във " Facebook ", Радев съобщи " Качваме ги на уеб страницата - всичко намерено, да се обажда кой от където желае - кой в Англия, кой в Южна Африка, откъдето желаят. Рано или късно тези, които търсям, би трябвало да знаят, че ще ги хванем ".

Преди дни Столичната полиция разгласява в обществената мрежа " Facebook " фотоси на търсени хора с влезнали в действие присъди, под които консуматор остави телефона си за връзка, тъй като не се укривал. А различен написа, че единият търсен лежи сега в пандиза. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР