Повече от половината пари, които Volkswagen ще похарчи за инвестиции

...
Повече от половината пари, които Volkswagen ще похарчи за инвестиции
Коментари Харесай

За първи път Volkswagen инвестира повече в електрически автомобили, отколкото в традиционните

Повече от половината пари, които Volkswagen ще похарчи за вложения през идващите пет години, ще бъдат ориентирани към производството на електрически коли и развиването на други високотехнологични артикули, оповестиха от компанията, представена от Си Ен Ен.

От VW чакат до края на 2026 година една четвърт от транспортните средства, които продават в световен мащаб, да са с акумулатори. В момента електрическите коли съставляват сред 5% и 6% от общите продажби на концерна.

Volkswagen ще влага 89 милиарда евро (или малко над 100 милиарда долара) за ускорение на процеса по електрификация. Това е първият път в историята, в който повече от половината от общите разноски на компанията, които се равняват на към 180 милиарда $, ще са за електрически коли. В същото време разноските за хибридни коли ще бъдат понижени с 30%.

Разходите ще включват вложения в нови заводи, като да вземем за пример нов цех в централата на компанията във Волфсбург, Германия. Именно във Волфсбург ще бъде издигнат новият електромобил на компанията, който към този момент е прочут единствено с кодовото име Тrіnіtу. Той би трябвало да се появи на пазара през 2025 година Концернът има проекти и за редица нови уреди в цяла Европа.

Vоlkѕwаgеn плaниpa и да сътвори обособена компания зa пpoизвoдcтвo нa бaтepии. Oчaĸвa ce бизнecът c бaтepии дa генерира доходи от 30 милиарда eвpo – повече от приходите, които идват от подразделението Skoda.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР