Повече от половината от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter през

...
Повече от половината от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter през
Коментари Харесай

Twitter отчита отлив от рекламодатели

Повече от половината от 1000-те най-хубави рекламодатели в Twitter през септември са се изтеглили от платформата през първите седмици на януари, съгласно данни, предоставени на CNN от компанията за цифров маркетингов разбор Pathmatics от Sensor Tower. Сред тях са, Coca-Cola, Unilever, Jeep, Wells Fargo и Merck,

В резултат на отдръпването, месечните доходи от 1000-те най-хубави рекламодатели в Twitter се сринаха с повече от 60% от октомври до 25 януари, от към 127 милиона $ до малко над 48 милиона $, съгласно данните.
-->
Данните показват внезапния спад на тогавашния рекламен бизнес на Twitter за 4,5 милиарда $. След като Мъск приключи поглъщането на компанията в края на октомври, рекламодателите започнаха да се тревожат за сигурността и стабилността на платформата поради проектите му да редуцира личния състав и да смекчи политиките за модериране на наличието. 

Въпреки че рекламният бизнес на Twitter постоянно е бил доста по-малък от този на съперниците Фейсбук и Гугъл, той към момента носи по-голямата част от приходите на компанията. Сега Мъск би трябвало да запълни тази празнота, до момента в който погасява и лихвените заплащания за дълга, който пое, с цел да купи Twitter за 44 милиарда $.

След серията промени, които Мъск предприе, той се бори да понижи разноските и да откри нови източници на доходи за компанията - посредством трагично редуциране на личния състав, възобновяване на услугата за заплатен абонамент и, неотдавна, оповестяване на противоречивия ход за таксуване на откриватели и разработчици, разчитащи на API на Twitter. 

Засега обаче Twitter остава подвластен от приходите от реклама, защото се бори да усили своята база от платени клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР