Повече от половината жители на Великобритания подкрепят повторното присъединяване към

...
Повече от половината жители на Великобритания подкрепят повторното присъединяване към
Коментари Харесай

Повечето британци искат обратно в ЕС

Повече от половината поданици на Англия поддържат повторното присъединение към единния пазар на Европейския съюз, макар че това би означавало възобновяване на свободното придвижване на служащи от блока.

Това излиза наяве съгласно изследване, оповестено в сряда, оповестява " Ройтерс ".

Ограничаването на имиграцията беше съществена причина британците да гласоподават за овакантяване на Европейския съюз през 2016 година

Анкети през последните месеци показват, че доста количество хора в страната считат, че Брекзит е неточност. Проучването от сряда идва по-малко от седмица откакто бе открито, че годишната чиста миграция към Обединеното кралство е достигнала рекордно високо равнище предходната година - повече от два пъти повече записани през годината по отношение на цифрите от преди вота за Брекзит.

Според изследването на английската интернационална интернет-базирана компания за пазарни изследвания и разбор на данни YouGov, 57% от британците в този момент биха подкрепили присъединението към единния пазар, даже в случай че това значи обновяване на свободното придвижване на хора. Тази политика

докара до преместването на милиони фамилии и служащи във Англия по време на участието на страната.

Всеки пети интервюиран обаче беше срещу.

Подкрепата за присъединение към единния пазар, който също по този начин подсигурява свободното придвижване на артикули и услуги, беше разграничена по политически линии.

Сред интервюираните, които са дали своят вот за овакантяване на Европейски Съюз и които биха подкрепили опозиционната Лейбъристка партия на изборите в страната, 53% поддържат участието в единния пазар, а 31% са срещу. От гласувалите за Брекзит, които имат намерение да гласоподават за ръководещите консерватори, само 29% биха подкрепили връщане към единния пазар, а 54% са срещу.

Лейбъристите са дали обещание да подобрят комерсиалните връзки на страната с блока, само че водачът Кийр Стармър съобщи, че не желае връщане към единния пазар.

Като цяло изследването демонстрира, че 72% от британците желаят страната да има по-тесни връзки с Европейския съюз,

в това число болшинството от гласувалите за оставане и овакантяване.

Според YouGov анкетата е имала извадка от 2138 души.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР