Водещата белгийска медийна група И Пе Ем (IPM) съобщи, че

...
Водещата белгийска медийна група И Пе Ем (IPM) съобщи, че
Коментари Харесай

Белгийска медийна група съобщи за отблъсната кибератака

Водещата белгийска медийна група И Пе Ем (IPM) заяви, че е отблъснала хакерска атака против мрежите на вестниците " Дерниер йор ", " Либр Белжик " и " Ел Ен 24 ". Заради похищението през днешния ден хартиените издания на групата ще излязат в скъсен тип и разпространяването им ще бъде наранено.

В известието не се прецизира от кое място е била подхваната офанзивата, нито какви механически начини са били употребявани за нейното осъществяване. Посочва се само, че техническите екипи на редакциите ревизират случая.

Групата показва решимостта си да продължи със задачата си да осведоми, която е още по-важна в навечерието на изборите в неделя. След три дни Белгия избира Федерален парлалент, евродепутати и районна власт.

Европейският парламент означи в известие в навечерието на изборите в Европейски Съюз, че онлайн се следят също опити за дезинформационни акции за илюзия на европейските жители. Институции, управляващи, представители на гражданското общество и проверяващи обстоятелствата откриха голям брой опити за заблуждение на гласоподавателите с манипулирана информация в последните месеци, уточни Екологичен потенциал.

Отбелязва се, че се популяризира погрешна информация по какъв начин да се гласоподава, жителите биват обезсърчавани да вземат участие в изборите, а вниманието на обществото се отклонява към несъществени въпроси, които водят до разделяне. Понякога тези опити се състоят в наводнение на осведомителното пространство с обилие от погрешна и подвеждаща информация. Често водещи политици са цел на сходни акции. Дезинформацията постоянно е обвързвана с водещи детайли от европейската политика, прибавя Екологичен потенциал и показва образци с поддръжката за Украйна, Зелената договорка и миграцията. Допълва се, че постоянно дезинформация се популяризира от подправени профили онлайн или от уеб сайтове, имитиращи одобрени медии, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР