Повече от половината българи смятат, че допустимото количество алкохол в

...
Повече от половината българи смятат, че допустимото количество алкохол в
Коментари Харесай

Повече от половината българи смятат, че алкохолът в кръвта при шофиране трябва да е 0.0 промила

Повече от половината българи считат, че допустимото количество алкохол в кръвта по време на шофиране би трябвало да е 0.0 промила, а едвам 20% поддържат, че 0.2 - 0.5 промила е позволена граница. Това демонстрират данните от национално изследване, извършено във връзка 15-ата годишнина на акцията „ Алкохолът е неприятен водач “ по поръчка на „ Каменица “ АД. Изследването е извършено измежду 407 дейни водачи в България, на възраст от 18 до 65 години, посредством онлайн анкета измежду градското население, през май 2023 година. 

Близо 84% от българите дефинират шофирането след приложимост на алкохол като причина за войната по пътищата, сочат още резултатите от допитването. Сядането зад кормилото в нетрезво положение се подрежда на второ място като посочена причина за ПТП, след нарушаването на разпоредбите за придвижване - посочено от над 90%. 

Проучването бе показано на особено събитие за медии и сътрудници на акцията „ Алкохолът е неприятен водач “, на което участваха представители на Министерството на вътрешните работи (МВР) посредством отдел „ Пътна полиция “, Български Червен кръст (БЧК) и Съюза на българските автомобилисти (СБА), както и корпоративни сътрудници на акцията и представители на мото общности от столицата като заинтригувани страни в битката против шофирането в нетрезво положение. Всички посетители имаха опцията да преживеят неповторима VR симулация на ръководство на спортен автомобил или болид, в това число и симулация на шофиране под въздействието на алкохол. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР