Повече от 90% от починалите от коронавируса у нас са

...
Повече от 90% от починалите от коронавируса у нас са
Коментари Харесай

Българи на юруш в Гърция за Великден, какво ще донесат от там

Повече от 90% от умрелите от ковид у нас са неимунизирани, а като цяло популацията е имунизирано единствено на 30%, заяви пред НоваНюз депутатът от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев. Според него имунизацията сигурно понижава тежестта на боледуването и минимизира смъртността.

" Предстоят великденските празници, доста хора ще отидат в Гърция, където има пик на болестта от Коронавирус. Има евентуален риск от заразяване, въпреки наклонността в този момент у нас да е към спад. Ще има идващ пик, по кое време ще е той е мъчно да се каже. Това зависи главно от държанието на хората, вирусът си съществува ", съобщи още той.

По отношение на ограниченията доктор Симидчиев означи, че от самото начало те са били разнообразни съгласно характерните условия. " В началото нямахме ваксина, по тази причина методът беше един, а по-късно - различен ", акцентира лекарят.

" В здравната комисия постигнахме консенсус за това по какъв начин би трябвало да се подходим в бъдеще. Това беше консенсус, обвързван с това да има баланс сред тежестта на процеса  да имаме изясненост с един проект, който да е съответен за даден извършител, който министерството създава, публично се показва пред хората, реализира се консенсус върху този проект и вървим напред системно, стабилно и неполитизирано. В резултат на това в бъдеще ще имаме доста по-добри резултати при надзор на каквито и да е обстановки, в случай че те зародят ", сподели Симидчиев за признатите промени в Закона за здравето. 

Народният представител от " ИТН " проф. Андрей Чорбанов също разяснява за измененията в закона и сподели, че за тях изключително значимо е било да се реши маски, имунизация и документ да няма опция да бъдат въвеждани, когато няма изключително състояние, когато обстановката не допуска такова въвеждане.

" Затова попада в закона невъзможността да се изисква документ, допускащ влизането в публични здания, което автоматизирано прави невероятно да се изисква и наложителна имунизация. Най-вече да има спазвани правила, устав или народен проект, в който да написа по кое време РЗИ или министърът могат да вкарат избрани ограничения ", сподели Чорбанов.

Той съобщи, че концепцията на една ваксина е да е ефикасна и да стопира заразяването, по-късно да облекчава протичането на заболяването.

" Строгите ограничения стопират разпространението на вируса, само че по-късно следва пик, по този начин е сега в Гърция ", означи той.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР