Повече от 64% от българите, участвали в нарочна анкета, одобряват

...
Повече от 64% от българите, участвали в нарочна анкета, одобряват
Коментари Харесай

Ще кръстят ли летище София на Левски? Отговора от професор

Повече от 64% от българите, взели участие в нарочна анкета, утвърждават летището в София да носи името на Васил Левски. Това разгласи в изявление за бТВ конституционният арбитър проф. Атанас Семов, който държи българската история да бъде правилно показана.

„ 18 юли е специфична дата, тъй като Васил Левски е най-величавата и безспорна персона в българската история. Той е персона, призната от цялото ни общество. Искам да напомня, наред със завета за чиста и свята република - който се багра, че не разбрахме до дъно и не изпълнихме, желая да напомня още няколко. „ От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски нации “. „ Нашето драгоценно родно място се нуждае от почтени хора, които да го водят “. „ На такива хора дай работа – които са разсъдителни, непрекъснати, безстрашни и великодушни “. И най-много този завет: „ Цели сме изгорели от парене и не се научихме да духаме “, сподели той.
-->
Проф. Семов акцентира, че най-големият ни проблем и през днешния ден е това, че си „ оставаме един тежко лъкатушещ народ – не ще да върви напред или го прави доста постепенно “. „ Дори извънредно значими и елементарно постижими национални задания ни лишават доста време или остават незавършени “, разясни той.

Конституционният арбитър акцентира, че една такава лесна за решение задача е наименуването на летище София на Апостола. „ Искам да попитам властта, какво още е належащо, с цел да се прекръсти националното летище да получи името на най-светлата ни историческа персона, по този начин като са наименувани летищата по множеството европейски страни, които са получили имената на техните най-знакови лица “, разясни той.

Проф. Семов напомни, че са минали шест месеца откогато ръководителят на Българска академия на науките оповести тази самодейност. Проведе се и необятно публично изследване по тематиката.

„ Помолихме социологическа организация да ревизира настройките на хората. Резултатите демонстрират, че 64,1% от интервюираните утвърждават (летището да носи името на Васил Левски – бел.ред.), 15,5% - не утвърждават, а 24% - не могат да преценяват. В столицата резултатите са още по-убедителни – над три четвърти от софиянци се афишират за преименуването на летището “, уточни той.

А в случай че желаете да научите любопитни обстоятелства за Живота на Апостола - купете си книгата на „ Стандарт ”, която пали сърцата.



През 2023 година означаваме 186 години от рождението на Апостола на свободата. „ Стандарт “ събра и издава за първи път 30 митове за Левски. В неповторимата книга по най-увлекателен метод се описват малко познати обстоятелства за живота на Апостола на свободата, от разнообразни гледни точки се показват емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият личен издателски принос в отдаването на респект и поклонение към личността на Апостола и обединителната мощ, която той носи и през днешния ден на България.

Кой е предателят

Мистерията с дяконското кръстче

Любимата ария на Апостола

От какво е боледувал

Тайните годежи

Случайно ли е хванат

Светец или политик

Проклятието на паметника

Кога е сбъркана датата на обесването

Защо е написал Народe????
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР