Повече от 600 млн. евро обещава да инвестира най-големият британски

...
Повече от 600 млн. евро обещава да инвестира най-големият британски
Коментари Харесай

Британски оператор кандидатства за концесията на Летище София

Повече от 600 млн. евро дава обещание да влага най-големият английски летищен оператор Manchester Airports Group (MAG), в случай че бъде определен за концесионер на Летище София, заяви управлението на компанията на конференция през днешния ден. По време на събитието беше заявено решението на MAG да взе участие в тръжната процедура, чието начало беше обещано от българското държавно управление на 5 юли 2018 година

В момента MAG ръководи три от главните летища във Англия – Манчестър, Лондон Станстед и Ийст Мидландс, които дружно обслужват 60 милиона пасажери на година, до над 270 дестинации посредством 70 авиолинии. Компанията е публично-частно партньорство, а измежду притежателите са Градският съвет и Общинските управляващи на Манчестър, както и дълготрайни частни вложители. Този вид благосъстоятелност подсигурява, че в основата на растежа на компанията, е способността да балансира комерсиалните цели на летищата с уговорката си да работи в тясно съдействие с локалните общности към всеки обект. По този метод се подсигурява, че те ще имат изгоди от позиция на вложения и основаване на работни места, а и ще бъде обезпечено и опазването на околната среда.

Офертата на MAG ще бъде подкрепена от китайския строителен колос BCEG, който към този момент работи с MAG по строителния план в Манчестър - Airport City UK, един от най-значителните английски образци за съдействие с Китай в региона на инфраструктурното развиване. Включването на BCEG ще докара и до нови благоприятни условия за съдействие сред България и Китай.

„ Надяваме се да ни бъде дадена опция да предоставим на хората в България световния портал на международно равнище, който те заслужават, " съобщи Чарли Корниш, основен изпълнителен шеф на MAG. „ Ние към този момент сме направили голям размер работа по отношение на тази опция и имаме ясна визия по какъв начин да доставим на всеки един пасажер прелестно прекарване и световна мрежа от направления през летище София, сравними с другите летища от международна класа по света. Искаме да доставим директна интернационална съгласуваност на България, като по този начин ще се подтиква туризмът и икономическия напредък. "

В същото време, MAG схваща значимостта общностите към регионите на нашите летища да могат да се развиват, без това да става за сметка на увеличение на въздействието върху околната среда. „ Ние имаме вяра, че когато летищата на MAG просперират, общностите към тях също просперират. Ние сме фокусирали нашите интернационалните действия за развиване към летище София, което може да стане „ перла в нашата корона ", сподели Корниш.

Партньорът на MAG, китайската държавна компания BCEG, една от международните топ 250 строителни компании, има над 65 години опит, специализирайки в строителството, развиването и вложенията. В BCEG работят над 20,000 души по целия свят, развивайки плановете и услугите на компанията в 27 страни на 5 континента, в това число с районни офиси в Австралия, Канада, Нова Зеландия, Съединени американски щати и Англия.

BCEG има съществено портфолио от приключени планове в авиационния бранш. До днешна дата групата е изпълнила и предала повече от 1 милион квадратни метра нови площи за терминали, 15 огромни карго/технически хангара и стотици километри писти, пътеки за рулиране и перони.

BCEG сега построява един от най-големите авиационни строителни планове в света: Пекинското интернационално летище Даксинг. Проектът се състои от 9 писти и над 1.4 милиона квадратни метра повърхност на терминалите. Очаква се също по този начин да бъде най-натовареното летище в света откъм трафик на пасажери, като при цялостен потенциал ще обслужва по 130 милиона пасажери и над един милион полета на година. Първа фаза от новото летище ще бъде отворена и подготвена за употреба следващата година, както е планувано.

„ Да се присъединим към сътрудниците ни от MAG, с цел да участваме в процедурата по желание на концесионер за летище София, е същинска чест за нас ", съобщи Жен Шин, ръководещ шеф на BCEG International Co. Ltd. " Работата ни с MAG в България ще бъде вдъхновяваща, предизвикателна и удовлетворителна опция и ние чакаме с неспокойствие да затвърдим към този момент съществуващите ни връзки ", сподели той.

„ Ние преглеждаме присъединяване си в предлагането по процедурата за летище София като продължение на меморандума за съгласие сред Китай и България и като част от самодейността „ Един пояс, веднъж ". Проектът съставлява същинска опция за нас да изследваме и за в бъдеще взаимни инфраструктурни благоприятни условия ", изясни Шин.

„ Ние ще допринесем за Летище София с нашите китайски вложения дружно с експертизата си и задълбочените ни умения в авиацията, строителството, развиването, вложенията и инфраструктура. Като главен снабдител и сътрудник, ние сме уверени в развиването му и имаме вяра, че то ще служи като магнит за следващи вложения в София, което ще донесе стопански изгоди и увеличение на заетостта в региона ", сподели китайският представител.

Най-новата облага на MAG е летище Лондон Станстед, купено през 2013 година Четвърто по величина във Англия, то претърпя цялостна промяна под ръководството на MAG. За петте си години като притежател, MAG усили броя пасажери, преминаващи през летището с 40% до 26 милиона на година. А тази година се чака да доближат 28.5 милиона пасажери. От 2013 година броят на самолетните компании на летище Лондон Станстед се усили от 8 на 22 и бяха добавени 40 нови маршрута, в това число известната директна връзка със София - един от най-бързо разрастващите се направления.

На летище Лондон Станстед, както и на Манчестър и Ийст Мидландс, MAG употребява забележителния си опит в планиране и ръководство на терминали, с цел да сътвори сполучливи от комерсиална позиция магазини, заведения за хранене и питейни заведения, както и паркинг зони, които доста усъвършенстват прекарването на пасажерите. Развивайки летищата си по търговско-ориентиран модел, MAG може да се концентрира върху привличане на самолетни компании с предложения, които им разрешават да оферират по-ниски цени до повече дестинации.

MAG също по този начин дълго и сполучливо работи с превозвачи от Близкия изток, с цел да развива световна съгласуваност от своите британски летища през Дубай, Абу Даби, Доха и Мускат, които са на до 5 часа полет от София. Компанията ще се концентрира също по този начин и върху въвеждането на повече полети от София до градовете от Западните Балкани като Белград, Загреб, Сараево и Тирана, както и до всички европейски столици. В допълнение, MAG оперира двете най-важни летища за карго самолети във Англия и схваща значимостта на карго връзките за търговията на национално, европейско и световно равнище.

Всички летища на MAG са сертифицирани като „ въглеродно неутрални ", с помощта на сериозните старания на вътрешен екип от специалисти за понижаване въздействието на интервенциите върху околната среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР