Повече от 5000 български студенти започват образованието си в чужбина

...
Повече от 5000 български студенти започват образованието си в чужбина
Коментари Харесай

Отлив на български кандидати за учене в чужбина

Повече от 5000 български студенти стартират образованието си в чужбина тази година. За следващ път измежду най-привлекателните места за следване във ВУЗ са Англия и Нидерландия.

Забелязва се обаче и отлив на български претенденти за обучение в чужбина. Основните терзания са свързани с ковид и несигурността от рецесията, съобщи бТВ.

Пандемията наложи и множеството университети да съчетаят хибридния модел на образование - онлайн и присъствено. Съображенията, предстоящо, са по здравни аргументи за да се предотврати разпространяването на болестта.

Около 1200 наши студенти ще учат в английски университети. Това е спад с 10% по отношение на предходната година. Желание за кандидатстване има и след Брекзит. Първите постъпили кандидатури са за компютърни науки, математика и право.

Отбелязва се растеж при българските претенденти за университети в Нидерландия. Те са с повече от 400 души по отношение на предходната година - от 3200 на 3680. Наблюдава се растеж в интереса на наши ученици към Италия, Дания, Швеция, Белгия и Франция.

От интернационалното ревю " Световно обучение ” регистрират повече отпътували възпитаници в междинното обучение с 27%. Те избират Англия, Швейцария, Италия и Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР