Повече от 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни

...
Повече от 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни
Коментари Харесай

Удар на Спецов! Излови нарушения в десетки заведения и хотели

Повече от 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти, не издават касови бележки или документите за продажба не дават отговор на условията. Това откриха данъчните инспектори на Национална агенция за приходите при всеобщи инспекции в Банско, Разлог, Добринище, Баня, Семково, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Девин и Смолян, оповестяват от приходната организация.

На 10 от нарушителите е наложена административна мярка „ запечатване на обект “ за период до 1 месец, а останалите ще бъдат глобени с санкция. Сред откритите нарушавания са и разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.

Общо 46 чиновници на „ Фискален надзор “ са ревизирали 550 търговски обекта в зимните курорти единствено за 10 дни по време на априлската почивка. В рамките на контролната акция, данъчните инспектори са направили така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те са се легитимирали и в продължение на няколко дни са участвали в заведението или хотела. Така фискалните контрольори са проследили  постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предишни интервали. В инспекциите се е присъединил и така наречен " скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби.

„ Главният фокус на инспекциите е отчитането на приходите от продажби на артикули и услуги в заведенията и хотелите в курортите. Неиздаването на касова записка, без значение за каква сума е, може да докара до съществени наказания, в това число и запечатване на обекта за период до един месец. Съветваме всеки консуматор да изисква касов бон при заплащането на артикули или услуги, защото това е документът, който може да му помогне да отбрани потребителските си права “, сподели Георги Димов, заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР